x

Momenteel werken medewerkers veelal vanuit huis en zijn de HR-afdelingen van organisaties constant bezig om de personele puzzel gelegd te krijgen. Wij volgen de door de overheid gestelde maatregelen op de voet en bespreken de eventuele gevolgen voor organisaties en hun personeel. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het uitvoeren van belangrijke HR-processen en de continuïteit van je organisatie blijft gewaarborgd.

NOW-1
In de eerste regeling van de NOW (NOW-1) was bepaald dat je subsidie ontvangt over de loonsom maart tot en met mei, maar nooit meer dan driemaal de loonsom over januari. Dit is aangepast naar de loonsom over maart tot en met mei, maar nooit meer dan driemaal de loonsom over maart. Bij een vierweekse periode van verloning spreken we over het eerste tijdvak en derde t/m vijfde tijdvak. Dat ziet er als volgt uit:

Oude situatie
In januari heeft u een loonsom van € 25.000,-. Uitgaande van 100% omzetverlies ontvangt u aan voorschot: 80% van 100% x 3 x € 25.000,- x 1,3 x 90% = € 70.200,-. De te verwachten subsidie bedraagt € 75.000,- x 1, 3 x 0.9 = € 87.750,-.

Nieuwe situatie
In maart heb je een loonsom van € 30.000,-, in april een loonsom van
€ 35.000,- en in mei heb je ook een loonsom van € 35.000,-. Dit is een totaal van € 100.000,-. De te ontvangen subsidie wordt berekend over € 75.000,-. Alleen wanneer het loon van maart t/m mei hoger uitvalt, ontvang je subsidie over € 100.000,-. Dit is nooit meer dan driemaal het loon over maart waardoor je een subsidie over € 90.000,- ontvangt. Uitgaande van 100% omzetverlies ontvang je een subsidie van € 90.000,- x 1,3 x 0.9 = € 105.300,-. Door deze wijziging ontvangt de ondernemer in dit voorbeeld € 105.300,- min € 87.750,- = € 17.550,- meer.

NOW-2
Het Noodpakket NOW-2 is op verschillende manieren aangepast ten opzichte van het eerste noodpakket. Het kabinet streeft naar openstelling van het tweede aanvraagtijdvak per 6 juli 2020, waarbij een tegemoetkoming voor de loonkosten over de periode juni, juli, augustus en september kan worden aangevraagd.

Bij de NOW-2 regeling wordt de omzetdaling vastgesteld over een viermaandsperiode die start op 1 juni, 1 juli óf 1 augustus. Hierbij is het voor aanvragers die voor een tweede keer beroep doen op de NOW belangrijk dat de omzetperiode aansluit op de periode gekozen in het eerste tijdvak. Ook wijzigt de referentiemaand voor de loonsom naar maart dit jaar. Daarbij volgt het tweede tijdvak verder de systematiek van het eerste tijdvak. Dit betekent dat werkgevers die tenminste 20% omzetverlies verwachten een aanvraag kunnen indienen bij het UWV. Aangezien bij de NOW-2 de omzetdaling is vastgesteld over een viermaandsperiode is de referentieperiode voor omzetdaling in de NOW-2 een derde van de jaaromzet va 2019. Daarbij keert het UWV het voorschot, van 80% van de door ondernemers aangevraagde subsidies, in twee betalingen uit.

Bij- of omscholing: NOW-2.0 regeling
Wanneer je als werkgever deelneemt aan de NOW 2.0-regeling betekent dit onder andere dat je een inspanningsverplichting hebt om medewerkers te stimuleren zich bij- of om te scholen. Als werkgever leg je daar, bij aanvraag van de NOW 2.0, een verklaring voor af. Op die manier kunnen medewerkers door het volgen van verschillende trainingen zich aanpassen naar de nieuwe economische situatie. Ons trainingsaanbod biedt ook voor dit soort gevallen geschikte trainingen.

Personeel
De impact van het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor ondernemers maar ook voor medewerkers en personeel. Het is daarom verstandig om medewerkers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen jouw organisatie. Maak duidelijke afspraken over thuiswerken, afstand op kantoor en contact onderling.

Wij helpen je verder
Ben je als leidinggevende of HR-professional op zoek naar meer informatie over het treffen van veilige maatregelen op de werkvloer? Met onze software behoud je makkelijk inzicht en overzicht over gebeurtenissen binnen de organisatie. Wil je liever advies om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact op met een van onze experts, zij helpen je op een persoonlijke manier verder en beantwoorden al je vragen. Óf ga meteen naar onze productenpagina en kijk welk softwarepakket het beste bij jouw organisatie past.

Bekijk onze producten

Polaris Onze krachtige totaaloplossing

Polaris

Ben je op zoek naar een geïntegreerde oplossing of wil je de huidige HR-processen en salarisadministratie optimaliseren? Met het Polaris softwarepakket beschik je over alles onder één dak.

Delta Eenvoudig modulair uitbreidbaar

Delta

Met Delta beschik je over een compleet softwarepakket dat alle onderdelen van salaris-, uren- én personeelsadministratie bevat. Doordat Delta modulair is opgebouwd kies je zelf welke modules je afneemt.

Instapservice Salarisadministratie zonder zorgen

Instapservice

Met de Instapservice van BCS nemen wij de gehele salarisadministratie uit handen. Zo kan jij je focussen op de belangrijkste processen en core business van de organisatie.

HRM Software

Op zoek naar een HR-oplossing voor jouw bedrijf?