close

Verlof en verzuim

BCS Verlof

De twee meest gebruikte HR-processen: het aanvragen en bijhouden van verlof en het registreren van ziekte en het monitoren van de re-integratie, worden optimaal ondersteund in onze HRM software door middel van selfservice via ESS en MSS.

BCS Verlof

Verlof

Snel en eenvoudig een verlofaanvraag indienen kan in onze HRM software met de module Verlof. Medewerkers hebben inzage in hun verlofrechten en kunnen vakantie aanvragen snel en eenvoudig indienen dankzij de verlofmodule. De leidinggevende wordt via een takenlijst op de hoogte gesteld van de verlofaanvragen binnen, keurt ze goed of af heeft real-time inzicht in het verlof van de eigen medewerkers. Ook bijzondere verlofsoorten, zoals ouderschapsverlof en zwangerschapsverlof, kunnen op dezelfde wijze aangevraagd en afgehandeld worden. Medewerkers kunnen hun verlofsaldi eenvoudig raadplegen via hun persoonlijke portal, wat transparantie bevordert en vragen minimaliseert.

Meer weten over deze modules?

Download brochure

 • Altijd inzicht in verlofsaldi en de status van de verlofaanvragen
 • Eenvoudig verlof aanvragen via self service en laten beoordelen door een leidinggevende
 • Berekening conform cao-specifieke en landelijke regelingen
 • Berekent automatisch het recht op verlof van een medewerker bij bijzondere verlofregelingen
 • Houdt automatisch rekening met het werkrooster van de medewerker
 • Geeft inzicht in en sturing op ‘verlofstuwmeren’

Verzuim

Een goed verzuimbeleid is gericht op het terugdringen van de duur en frequentie van ziekteverzuim. Maar ook in het medewerkers actief ondersteunen bij een duurzame terugkeer naar de organisatie. Om dit te doen, is het van belang om de juiste informatie in een verzuimdossier per medewerker vast te leggen en een verzuimprotocol conform de Wet Verbetering Poortwachter op te stellen en uit te voeren. Onze software voor verzuimregistratie zorgt dat jij alle benodigde informatie snel en eenvoudig kunt raadplegen en de vereiste acties op een goede manier kunt uitvoeren en vastleggen.

Een leidinggevende kan een medewerker ziek of beter melden in de module Verzuim. Maar dit kan de medewerker ook zelf doen. Na een ziekmelding ondersteunt onze HR oplossing de standaardtaken vanuit de Wet Verbetering Poortwachter (WvP) en geeft het vorm en inhoud aan het sociale beleid van jouw organisatie. Eigen acties aanvullend op de WvP kunnen toegevoegd worden aan de taken en toegewezen worden aan een actiehouder. Denk bijvoorbeeld aan een gesprek na 3 dagen door de leidinggevende, aan een bloemetje versturen na een week. Je wordt eenvoudig door de taken geleid en kunt notities maken over de verzuimgevallen. Als leidinggevende en HR word je op de hoogte gesteld van verzuimmeldingen van medewerkers en krijg je notificaties om acties te ondernemen.

 • Leidinggevenden kunnen een ziek of (gedeeltelijk) herstel melding registreren
 • Je hebt inzicht in verzuimcijfers
 • Je kunt taken tijdig afwikkelen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter
 • Verzorg de digitale aanlevering bij het UWV
 • Tijdsbesparing door koppeling met UWV en Arbodienst
Personeelsadministratie

Personeelsadministratie

Volledig inzicht in je medewerkers met het digitale personeelsdossier. Alle belangrijke gegevens, contractbeheer en andere HR-administratie tools op één centrale plek.

Loonadministratie software

Salarisverwerking

Dankzij meer dan 40 jaar ervaring in HRM en salarisadministratie weten wij exact hoe we jouw HR-beleid kunnen ondersteunen. Onze salaris software is uitgerust met handige tools om jouw werkzaamheden efficiënter, slimmer en sneller uit te kunnen voeren.

Employment

Recruitment

De oplossing die je werving en selectieproces efficiënt en eenvoudig ondersteunt. Is het voor jouw organisatie een uitdaging om talent uit de markt aan te trekken en ben je op zoek naar een oplossing? Neem een voorsprong op de markt! Met recruitment heb je een oplossing die je werving en selectieproces efficiënt en eenvoudig ondersteunt.

Instroom

On- en offboarding

Het talent is binnen! Maar hoe hou je ze enthousiast in de eerste maanden? Een van de drie medewerkers neemt namelijk binnen 6 maanden ontslag. Een sterk onboardingsproces zorgt voor betrokkenheid en helpt nieuwe medewerkers snel vertrouwd te raken met de organisatie en functie.

ESS MSS

Selfservice via ESS & MSS

Verspreid de administratieve last onder medewerkers en managers met de selfservice functionaliteit van onze HRM software. Zo heeft iedereen 24/7 en overal de mogelijkheid om gegevens in te voeren of aan te passen.

Doorstroom

HR Workflows

Met de module HR-workflows automatiseer en standaardiseer je al je HR-processen. Van simpele aanvraagprocessen tot de meer complexe processen met meerdere goedkeuringen. Denk hierbij aan verlofaanvragen of het proces voor opleidingen aanvragen.

BCS HR Software oplossingen

Midden- en kleinbedrijf

Left bottom shape Left bottom shape

Essentials

BCS HR Essentials is de HR software oplossing voor het MKB. Met onze software automatiseer je jouw HRM en salarisadministratie eenvoudig en snel. BCS HR Essentials is niet uit te breiden met extra modules en functionaliteiten, mocht dat de wens zijn dan is BCS HR Enterprise de betere keuze.

 • Check Icon Bespaar tijd en automatiseer handmatige handelingen
 • Check Icon Basis salarisadministratie functionaliteiten
 • Check Icon Volledig digitaal personeelsdossier

Middelgroot bedrijf en corporates

Left bottom shape Left bottom shape

Enterprise

BCS HR Enterprise is een gebruiksvriendelijk, modulair HR systeem met een een complete salarisoplossing voor HR-professionals en salarisadministrateurs. Onze cloudgebaseerde software ondersteunt de gehele employee journey, van vacature tot exit gesprek, waarbij alle HR-processen samenkomen op één centrale plek.

 • Check Icon Automatiseer en digitaliseer alle HR-processen
 • Check Icon Selfservice via ESS & MSS
 • Check Icon Flexibel uit te breiden met aanvullende modules en premium add-ons

Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen

Left bottom shape Left bottom shape

Non-Profit

Complete HR- en salarisadministratie software voor non-profit organisaties, afgestemd op de wensen en eisen van organisaties in het maatschappelijk domein.

 • Check Icon Geautomatiseerde HR-processen en salarisadministratie
 • Check Icon Individueel Keuze Budget (IKB)
 • Check Icon Flexibel uit te breiden met aanvullende modules en premium add-ons

Deze klanten automatiseren HR-processen en salarisadministratie met BCS HR Software

Met meer dan 6000 klanten en meer dan 40 jaar ervaring helpen wij klanten op weg met HR- uitdagingen. Zo hou je tijd over om je te focussen op je HR-strategie, employer branding en de ontwikkeling van personeel.

“HRM & Salaris is een gebruiksvriendelijke oplossing die ons vanaf iedere locatie in Nederland en op elk tijdstip de salarisadministratie laat doen, we besparen nu enorm veel tijd!”

Van Velsen Reflectielijnen

“De persoonlijke service is fantastisch, al zolang wij gebruik maken van de salarisadministratie software van BCS. Als ik een vraag heb, hoef ik maar te bellen en het wordt geregeld.”

Dekkers van Gerwen

“HRM & Salaris is een gebruiksvriendelijke oplossing die ons vanaf iedere locatie in Nederland en op elk tijdstip de salarisadministratie laat doen, we besparen nu enorm veel tijd!”

Van Velsen

“De persoonlijke service is fantastisch, al zolang wij gebruik maken van de salarisadministratie software van BCS. Als ik een vraag heb, hoef ik maar te bellen en het wordt geregeld.”

Dekkers van Gerwen

Crossmarks logo
Logo oger
Riviera Maison logo
Dvg Logo Dekkers van Gerwen
Logo get hooked zonder payoff
Infosheet 2024

Download de infosheet