close

GTO Plating

De overstap van Windows naar SaaS

GTO Plating Een server crash, net voor kerstmis en voor het uitbetalen van de salarissen. Het overkwam Dorie de Rouw van GTO Plating eind 2020. Wat doe je dan? Ze nam contact op met BCS en binnen twee dagen konden de salarissen uitbetaald worden dankzij een nieuwe SaaS omgeving. Lees het verhaal van Dorie.

GTO Plating

De klant

GTO Plating, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, ’s-Heerenberg en Veenendaal, behoort tot de grootste galvanische bedrijven op het gebied van elektrolytisch verzinken binnen Europa. Dankzij ruim 40 jaar ervaring en een beleid gericht op innovatie, biedt de organisatie unieke productlijnen en hoogstaande kwaliteit. Dorie de Rouw, Algemeen Directeur, kreeg op 22 december te maken met een server crash waardoor het systeem niet meer bereikbaar was en salarissen niet uitbetaald konden worden. Lees het verhaal van GTO Plating.

“Enkele dagen voor kerstmis kregen we te maken met een server crash”

Dorie de Rouw

Dorie aan het woord…

“We zijn al langer klant van BCS en gebruikten Salaris als Windows versie op onze eigen server. Onze IT wordt uitbesteed aan een andere partij, omdat we daar zelf niet de kennis voor in huis hebben. We hebben bij de implementatie van BCS er dan ook voor gekozen om Salaris op onze eigen server te laten draaien, zodat we altijd ondersteuning vanuit onze IT partij hebben. Maar enkele dagen voor kerstmis kregen we te maken met een server crash. Dat is altijd vervelend, maar in dit geval echt een drama, omdat het net voor kerst én voor het uitbetalen van de salarissen was.”

Dorie aan het woord

Was de server nog tijdig te vervangen?

“We hadden eerst nog de hoop dat de server op korte termijn vervangen kon worden, maar het was maandag 22 december en op woensdag moesten we uitbetalen. We hebben op maandag nog even afgewacht, maar het zag er niet naar uit dat de server op woensdag weer werkzaam zou zijn. Op dinsdag heb ik contact opgenomen met Jaimy, onze vaste accountmanager bij BCS.

Nadat ik de situatie had uitgelegd, werd er al snel duidelijk dat er een SaaS omgeving gebouwd kon worden voor ons. De overstap was de meest veilige en snelle manier om de salarissen te kunnen betalen, vooral ook omdat onze historie van salarissen werd meegenomen. Heel fijn, want ik had op dat moment helemaal niets: geen bankgegevens, geen salarisgegevens, maar gelukkig wel de lijst uit ons kloksysteem."

Overstap van Windows naar SaaS

“Diezelfde dag nog kreeg ik een voorstel van BCS met uitleg over de SaaS omgeving en hoe dit allemaal gerealiseerd kon worden. De terugkoppeling en het contact met BCS verliep snel en ik constant op de hoogte gehouden van de voortgang. Gelukkig maar, want het was ondertussen wel heel spannend of het nog ging lukken voor de uitbetaling van het salaris…

Dankzij het harde werk en snelle schakelen van BCS was de volgende dag, op 23 december, alles geregeld en ingericht. Om 15.00 uur ’s middags hebben we zelf nog alles goed gezet en een telefoontje later konden we de salarissen uitbetalen.”

Is er iets veranderd t.o.v. het werken via de server?

“Voor onze administratie afdeling is er niets veranderd, alles werkt nog precies zoals het eerst deed. Maar voor mijzelf is de SaaS omgeving wel een verbetering. Ik kan nu overal en altijd online inloggen en hoef niet op kantoor te zijn om inzicht te krijgen in de salarisadministraties of rapportages te draaien. Dus ondanks dat het systeem hetzelfde werkt, is de toegankelijkheid een stuk beter via SaaS.”

BCS aan het woord...

Jaimy Flohr, Accountmanager Relatiebeheer en vaste contactpersoon van Dorie, vertelt over haar contact met Dorie:

“Een server crash en dan ook nog net voor de uitbetaling van je salaris, het kan niet op een slechter moment komen. Op dat moment verwerkte Dorie haar salarissen lokaal op de server, waar ze helaas niet meer op kon inloggen. Het was van belang dat de database zo snel mogelijk overgezet werd naar onze SaaS-omgeving, zodat Dorie haar personeel kon verlonen. We hebben ervoor gezorgd dat Dorie de overeenkomst per WhatsApp bericht ontving, want door de uitval kon ze ook niet bij haar mail terecht. Hierop volgend is er direct een inrichtingsmoment ingepland met onze Support afdeling, waarbij Dorie snel daarna gebruik kon maken van hetzelfde programma, Salaris, zoals ze gewend was."

BCS aan het woord

Ruud van Leeuwen, COO van BCS, legt uit waarom overstappen op een SaaS omgeving de beste keuze voor Dorie was: "Het inrichten van een nieuwe server kost gemiddeld enkele dagen, tijd die we in dit geval niet hadden. Daarnaast voorkomt een SaaS omgeving juist dat je in zo’n soort situatie terechtkomt, want je data is altijd veilig opgeslagen in de cloud. Dus, de snelste, veiligste en meest toekomstbestendige oplossing was het opbouwen van een SaaS omgeving."

BCS werkt vanaf 2022 geheel in de cloud

De situatie van GTO Plating is een goed voorbeeld waarom werken in de cloud de meest veilige én toegankelijke manier van werken is. In 2021 nemen wij langzaam afscheid van alle Windows servers en worden al onze klanten overgezet op een SaaS omgeving. Onze relatiebeheerders nemen gedurende de komende maanden contact op om de overstap in gang te zetten. Uiteraard kunnen onze klanten daarbij rekenen op onze jarenlange ervaring en goede service.