close

BCS HR Software neemt de HR & Payroll-activiteiten van Centric over

Scott graham OQM Zw Nd3 Th U unsplash 's-Hertogenbosch, 31 mei 2023 - BCS HR Software (“BCS”), een van de grotere leveranciers van software voor HR en payroll, breidt haar marktpositie verder uit door de overname van de HR & Payroll tak van Centric, gesteund door software investeerder Main Capital Partners. De strategische overname markeert een volgende stap in het uitbreiden van BCS’ snelgroeiende positie in de HR Software branche in de Benelux. Het is de vierde acquisitie van BCS sinds Main Capital in april 2022 in het bedrijf investeerde. Eerder werden Apployed, Tasper en MediSoft al toegevoegd aan BCS.

Scott graham OQM Zw Nd3 Th U unsplash

BCS heeft meer dan 40 jaar ervaring in de HR & payroll software-industrie. Het bedrijf levert onder andere oplossingen in Core HR (o.a. voor verzuim, payroll, flexibele arbeidsvoorwaarden, personeelsadministratie en het welzijn van de werknemers) en Payroll software met bijbehorende dienstverlening. Centric HR & Payroll heeft de moderne HR cloud oplossing Motion ontwikkeld en beschikt ook over eigen payroll software met aanvullende dienstverlening.

De overname van Centric’s HR & Payroll solutions past binnen de strategie van BCS om een leidend productenportfolio verder uit te breiden en marktpositie verder te versterken. De overname van Centric HR & Payroll solutions is daarom een logische stap voor BCS; beide bedrijven sluiten met zowel de producten, diensten als klanten naadloos op elkaar aan. BCS levert oplossingen aan zowel MKB als Enterprise klanten in Nederland alsook gemeenten en zorginstellingen, waaronder Vattenfall, VodafoneZiggo, RIBW Nijmegen en Rivierenland, Oger, AkzoNobel en het AMC. Met de overname worden de marktsegmenten ook verder uitgebreid binnen zowel profit als non-profit, met diverse enterprise klanten, gemeenten en overheidsinstellingen als klant. BCS telt na de overname van Centric’s HR & Payroll tak meer dan 230 medewerkers.

De overname volgt uit de keuze van Centric om zich volledig te richten op de markten en sectoren waar het bedrijf een leidende rol speelt in het begeleiden van organisaties bij hun digitale transformatie. Door de verandering in focus is er daarom gekozen voor een afsplitsing van de HR & Payroll-activiteiten om zo voor beide ondernemingen een stevigere basis neer te zetten. Peter Wakkie, CEO Centric: “We willen verder inzetten op strategische activiteiten en innovaties waarmee Centric vooroploopt. Daar creëren we kansen door de unieke combinatie van onze sectorkennis met branchespecifieke software, IT-oplossingen en clouddiensten.”

Het is een bewuste keuze geweest van Centric om haar HR & Payroll activiteiten onder te brengen bij BCS HR Software. BCS heeft reeds 40 jaar ervaring in deze sector waardoor de continuïteit gewaarborgd is. Daarnaast wordt BCS gesteund door software investeerder Main Capital Partners, welke een brede ervaring heeft in zowel de publieke software markt als het HR segment. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat de klanten in goede betrouwbare handen zijn bij BCS”.

De reis naar marktleiderschap

“We zijn ontzettend blij dat we deze overname hebben kunnen realiseren,” vertelt Joep Eijkens, CEO van BCS. “Met de samenvoeging van onze krachten zijn we nog beter in staat om onze klanten te bedienen en hen te voorzien van innovatieve en hoogwaardige HR-oplossingen. Het is een logische stap in onze strategische koers. Zowel het cloudpakket Motion, de salarisdienstverlening en de ervaren professionals van Centric, zijn een waardevolle aanvulling op ons huidige portfolio. We kijken vol enthousiasme naar de toekomst en zijn ervan overtuigd dat deze stap ons in staat stelt om verder te groeien en onze marktpositie, in de reis naar marktleiderschap, te versterken. Met o.a. onze eigen producten rondom dossier management en flexibele arbeidsvoorwaarden, verwachten wij nog een extra waarde toe te kunnen voegen aan klanten van Centric HR & Payroll.

Charly Zwemstra, Managing Partner & Chief Investment Officer bij Main Capital sluit af: ‘’De combinatie tussen Centric HR & Payroll en BCS is een enorm waardevolle stap in de strategie van BCS om hun snelgroeiende positie in de HR & payroll software-industrie te verstevigen. Gezamenlijk kunnen de bedrijven hun klanten een verbeterde service en software oplossing bieden. Vooruitkijkend zien we veel groeimogelijkheden en zullen we BCS hierin blijven ondersteunen.’’

Over BCS

https://bcs.nl/

BCS biedt mkb'ers en grotere bedrijven een totaaloplossing voor HR- en salarisdienstverlening. BCS heeft ruim veertig jaar ervaring in het leveren van software op gebied van onder meer payroll, urenregistratie, workflow management en personeelsplanning. Sinds 1978 is BCS uitgegroeid tot één van de grootste salarisverwerkers van Nederland en telt meer dan 230 medewerkers.

Main Capital Partners

https://main.nl/

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, Scandinavië en Noord-Amerika. Main heeft 20 jaar ervaring in het versterken van software bedrijven en werkt nauw samen met de management teams in haar portfolio als een strategische partner, om duurzame groei en grotere uitmuntende software groepen te realiseren. Main heeft 60 medewerkers en kantoren in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en een gelieerd kantoor in Boston. Main heeft meer dan 2,2 miljard euro aan vermogen onder beheer en heeft momenteel een actieve portefeuille van meer dan 40 softwaregroepen. Samen zorgen deze bedrijven voor ongeveer 9.000 banen.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog februari 20, 2024

Preview:

De beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn jaarlijks weer een belangrijk moment. Hier hangen salaris- en promotiekansen vanaf, maar ook contractverlengingen. Het vermogen om eerlijke en onpartijdige evaluatie uit te voeren, is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. De HR afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Maar hoe kan HR bijdragen aan een eerlijke beoordeling van medewerkers, zonder dat dit sterk afhangt van de mening van een manager of andere leidinggevende? In deze blog delen we een aantal tips hoe je hier binnen jouw organisatie mee om kunt gaan.

• Blog februari 20, 2024

De rol van HR bij het objectief beoordelen van medewerkers

• Blog januari 9, 2024

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van Online Academie, een bedrijf dat bekend staat om haar learning experience platform (SaaS). De samenwerking tussen BCS en Online Academie is de zesde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde en de derde van dit jaar.

• Blog januari 9, 2024

We zijn erg blij om de succesvolle overname van Online Academie B.V. aan te mogen kondigen!

• Blog december 14, 2023

Preview:

In slechts dertien maanden heeft de dynamiek van loonstructuren een drastische wending genomen. Werknemers die voorheen met een maandsalaris van €2300 ruim boven het minimumloon zaten, staan nu op een kruispunt. Hoe is deze plotselinge verschuiving mogelijk?

• Blog december 14, 2023

Binnen 13 maanden van een comfortabel salaris naar een uitdaging met het minimumloon