close

Personeelsadministratie en Digitaal Personeelsdossier

BCS Startscherm

Volledige inzicht in je medewerkers met het digitale personeelsdossier

BCS Startscherm

Ontgrendel het volledige potentieel van je personeelsbestand en neem toekomstgerichte beslissingen die de groei van je organisatie stimuleren. In de huidige personeelsmarkt is het is cruciaal om inzicht te hebben in je personeelsbestand.

Wanneer het gaat om de HR- en personeelsadministratie in je organisatie, moet je erop kunnen vertrouwen dat alles, elke maand en elke dag weer, op tijd en op de juiste manier wordt geregeld. Of het nu gaat om het tijdig signaleren van personeelsgesprekken, contractbeheer of het registreren van opleidingen. Hoe je HR-beleid er ook uitziet en hoe flexibel je ook wilt ondernemen, wij ondersteunen jouw beleid van A tot Z, elke dag weer. Op basis van deze aanpassingen wordt ook het personeelsdossier digitaal actueel gehouden. In het Digitaal Personeelsdossier (DPD) staan alle belangrijke documenten op één centrale plek. Medewerkers kunnen op ieder moment hun gegevens inzien en HR kan de gemaakte afspraken opzoeken en nalezen.

Een arbeidscontract aanpassen, het salaris verhogen, een functie wijzigen: allemaal processen rondom het dienstverband die leidinggevenden zelf met deze module regelen. Zij kunnen verzoeken indienen en goedkeuren en documenten laten aanmaken met de templates uit de module, zoals een contract voor een nieuwe medewerker. Wijzigingen worden automatisch verwerkt. HR doet de laatste controle, maar is niet langer het registrerende (en vaak wachtende) middelpunt in het hele proces – dat levert een flinke tijdbesparing op.

Meer weten over deze module?

Download brochure

 • Medewerkers en leidinggevende kunnen zelfstandig de persoonlijke gegevens inzien
 • Alle wijzigingen worden automatisch bevestigd, geen onduidelijkheden achteraf en alle stukken zijn eenvoudig te raadplegen
 • Mutaties worden automatisch verwerkt – de HR-administratie hoeft dus geen gegevens meer in te kloppen, maar kan wel nog een controle doen
 • HR heeft controle op het ondertekenproces via de digitale handtekening
 • Beveiligd in de cloud en voldoet aan de laatste wetgeving
Loonadministratie software

Salarisverwerking

Dankzij meer dan 40 jaar ervaring in HRM en salarisadministratie weten wij exact hoe we jouw HR-beleid kunnen ondersteunen. Onze salaris software is uitgerust met handige tools om jouw werkzaamheden efficiënter, slimmer en sneller uit te kunnen voeren.

Employment

Recruitment

De oplossing die je werving en selectieproces efficiënt en eenvoudig ondersteunt. Is het voor jouw organisatie een uitdaging om talent uit de markt aan te trekken en ben je op zoek naar een oplossing? Neem een voorsprong op de markt! Met recruitment heb je een oplossing die je werving en selectieproces efficiënt en eenvoudig ondersteunt.

ESS MSS

Selfservice via ESS & MSS

Verspreid de administratieve last onder medewerkers en managers met de selfservice functionaliteit van onze HRM software. Zo heeft iedereen 24/7 en overal de mogelijkheid om gegevens in te voeren of aan te passen.

Instroom

Off- en onboarding

Het talent is binnen! Maar hoe hou je ze enthousiast in de eerste maanden? Een van de drie medewerkers neemt namelijk binnen 6 maanden ontslag. Een sterk onboardingsproces zorgt voor betrokkenheid en helpt nieuwe medewerkers snel vertrouwd te raken met de organisatie en functie.

Verzuimsoftware

Verlof & Verzuim

Medewerkers en managers overal en altijd zelf hun verlof en verzuim laten regelen? De twee meest gebruikte HR-processen worden optimaal ondersteund in onze HRM software door middel van selfservice via ESS en MSS.

Doorstroom

HR Workflows

Met de module HR-workflows automatiseer en standaardiseer je al je HR-processen. Van simpele aanvraagprocessen tot de meer complexe processen met meerdere goedkeuringen. Denk hierbij aan verlofaanvragen of het proces voor opleidingen aanvragen.

BCS HR Software oplossingen

Midden- en kleinbedrijf

Left bottom shape Left bottom shape

Essentials

BCS HR Essentials is de HR software oplossing voor het MKB. Met onze software automatiseer je jouw HRM en salarisadministratie eenvoudig en snel. BCS HR Essentials is niet uit te breiden met extra modules en functionaliteiten, mocht dat de wens zijn dan is BCS HR Enterprise de betere keuze.

 • Check Icon Bespaar tijd en automatiseer handmatige handelingen
 • Check Icon Basis salarisadministratie functionaliteiten
 • Check Icon Volledig digitaal personeelsdossier

Middelgroot bedrijf en corporates

Left bottom shape Left bottom shape

Enterprise

BCS HR Enterprise is een gebruiksvriendelijk, modulair HR systeem met een een complete salarisoplossing voor HR-professionals en salarisadministrateurs. Onze cloudgebaseerde software ondersteunt de gehele employee journey, van vacature tot exit gesprek, waarbij alle HR-processen samenkomen op één centrale plek.

 • Check Icon Automatiseer en digitaliseer alle HR-processen
 • Check Icon Selfservice via ESS & MSS
 • Check Icon Flexibel uit te breiden met aanvullende modules en premium add-ons

Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen

Left bottom shape Left bottom shape

Non-Profit

Complete HR- en salarisadministratie software voor non-profit organisaties, afgestemd op de wensen en eisen van organisaties in het maatschappelijk domein.

 • Check Icon Geautomatiseerde HR-processen en salarisadministratie
 • Check Icon Individueel Keuze Budget (IKB)
 • Check Icon Flexibel uit te breiden met aanvullende modules en premium add-ons

Deze klanten automatiseren HR-processen en salarisadministratie met BCS HR Software

Met meer dan 6000 klanten en meer dan 40 jaar ervaring helpen wij klanten op weg met HR- uitdagingen. Zo hou je tijd over om je te focussen op je HR-strategie, employer branding en de ontwikkeling van personeel.

“HRM & Salaris is een gebruiksvriendelijke oplossing die ons vanaf iedere locatie in Nederland en op elk tijdstip de salarisadministratie laat doen, we besparen nu enorm veel tijd!”

Van Velsen Reflectielijnen

“De persoonlijke service is fantastisch, al zolang wij gebruik maken van de salarisadministratie software van BCS. Als ik een vraag heb, hoef ik maar te bellen en het wordt geregeld.”

Dekkers van Gerwen

“HRM & Salaris is een gebruiksvriendelijke oplossing die ons vanaf iedere locatie in Nederland en op elk tijdstip de salarisadministratie laat doen, we besparen nu enorm veel tijd!”

Van Velsen

“De persoonlijke service is fantastisch, al zolang wij gebruik maken van de salarisadministratie software van BCS. Als ik een vraag heb, hoef ik maar te bellen en het wordt geregeld.”

Dekkers van Gerwen

Crossmarks logo
Logo oger
Riviera Maison logo
Dvg Logo Dekkers van Gerwen
Logo get hooked zonder payoff
Infosheet 2024

Download de infosheet