close

Beheer dossiers met Dossier Manager

Houd jij je bezig met verzuim en vooral het voorkomen ervan? Onze software Dossier Manager maakt jouw leven een stuk eenvoudiger. Met Dossier Manager registreer je verzuim, beheer je digitale dossiers en heb je alle rapportagemogelijkheden. En dat allemaal veilig, snel en online.

 • Check Icon Altijd en overal jouw digitale medische dossiers beheren
 • Check Icon Online samenwerken met alle partijen die bij verzuim betrokken zijn
 • Check Icon Altijd actueel volgens de laatste regelingen en inzichten
 • Check Icon Uitgebreide rapportagemogelijkheden
 • Check Icon Ontwikkeld met jarenlange ervaring in de branche

Met Dossier Manager werken alle partijen die betrokken zijn bij verzuimmanagement samen: werkgevers, arbodienstverleners, bedrijfsartsen, keuringsbureaus, re-integratiebedrijven en zorginstellingen. Gezamenlijk wordt aan één digitaal dossier gewerkt, waardoor deze veel rijke informatie bevat. Dit maakt jouw aanpak van verzuim een stuk eenvoudiger. Je hebt immers alle benodigde informatie op één plek online tot je beschikking. De rollenfunctionaliteit van Dossier Manager zorgt ervoor dat acties en taken alleen toegewezen worden aan de juiste personen. Iedereen behoudt het overzicht. Efficiënt dossiermanagement dus.

 • Scala aan mogelijkheden: van kortstondig verzuim registreren tot geavanceerde verzuimtrajecten monitoren
 • Koppelingen met diverse personeelsregistratiesystemen mogelijk
 • Altijd actueel volgens de laatste regelingen en inzichten
 • Automatische controles met bijvoorbeeld de Wet Verbetering Poortwachter
 • Alle mogelijk verzuimrapportages en -analyses volgens branche-standaarden

Met onze verzuimapplicatie zijn jouw dossiers altijd toegankelijk

Je kunt kiezen uit de volgende oplossingen:

 • Dossier Manager Online: bij deze optie heb je online toegang tot jouw verzuimapplicatie. Je hoeft zelf geen software aan te schaffen. Je sluit een contract af op basis van een vast bedrag per dossier
 • Dossier Manager Client / Server: onze verzuimapplicatie in eigen beheer. In dit geval schaf je de software aan en installeer je deze op jouw eigen of een externe ICT-omgeving

Voor beide situaties geldt dat Dossier Manager zorgt voor support en upgrades. We bieden verschillende contractvormen en we maken graag een voorstel afgestemd op jouw situatie en wensen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Medewerker Bedrijfsbureau vacature

Dé verzuimapplicatie voor jouw digitale dossiers

Met onze verzuimsoftware beheer en deel je je digitale dossiers. Via één platform deel je zo de benodigde informatie met de betrokken informatie. Hierbij kan het gaan om preventie, verzuim, re-integratie en arbodienstverlening.

 • Dossiers op het niveau van de werknemer, werkgever of opdrachtgever
 • Bepaal zelf de structuur en inhoud van de dossiers
 • Via één platform samenwerken met de betrokken partijen

Eenvoudige koppelingen tussen Dossier Manager en jouw personeelssysteem

Werk je met een personeelsinformatiesysteem? Dan wil je die gegevens uiteraard gebruiken bij het opbouwen van jouw dossiers. Maar deze gegevens twee keer invoeren, daar zit je niet op te wachten. Wij zorgen voor koppelingen met onze verzuimsoftware om gegevens te
importeren en exporteren naar personeelsinformatiesystemen van BCS, AFAS, Nmbrs, Loket,
ADP, Raet, Visma en vrijwel elk ander personeelsinformatiesysteem. Waaronder pakketten
die de SIVI Standaard ondersteunen.

Download de brochure

BCS HR Software BV

Wie kan onze verzuimsoftware inzetten?

 • Door werkgevers: signalering, bewaking en uitvoering van de verplichtingen en rechten vanuit Wet Verbetering Poortwachter en aanverwante wet- en regelgeving
 • Door bedrijfsartsen: medische dossiers maken conform WBP, WBO en beroepsrichtlijnen en breidt de software uit met Diagnose Verzuim Combinaties (DVB)
 • Door arbodienstverleners: volledige ondersteuning van de backoffice. Van contractmanagement en abonnementen, tot verrichtingenregistratie, planning, facturering en export van gegevens
 • Door keuringsbureaus: bespaar tijd tijdens medische keuringen
 • Door re-integratiebedrijven en interventiebedrijven: medische onderzoeken, zorgtrajecten en vaccinaties bijhouden en stroomlijnen
 • Door verzekeraars: verzuimoverzichten samenstellen. Schadelast op basis van dagloonberekening eenvoudig vaststellen.
Salarisadministratie software

De voordelen van gezondheidsmanagement

De gezondheid van jouw medewerkers is belangrijk. Jouw medewerkers zorgen er immers voor dat de organisatie draait. Je wilt er dan ook zoveel mogelijk aan doen om je medewerkers gezond aan het werk te houden. Hierbij is goed gezondheidsmanagement van wezenlijk belang. Je zorgt bijvoorbeeld voor gezonde voeding op het werk, faciliteiten om te bewegen en een goede werkplek.

Maar natuurlijk houd je je ook veel bezig met verzuim en een juiste aanpak om verzuim terug te dringen. Gezondheidsmanagement is een heel breed begrip.

Verzuimmanagement

Het doel van verzuimmanagement is natuurlijk het verlagen van het verzuim binnen jouw organisatie. Een lager verzuim heeft een directe relatie met een hogere productiviteit, lagere kosten en tevreden medewerkers. Belangrijk voor elke organisatie dus! Ook preventieve maatregelen om verzuim te voorkomen, zijn een belangrijk onderdeel van jouw verzuimmanagement.

Wil je serieus aan de slag met het managen van het verzuim binnen jouw organisatie, dan is een goed verzuimsysteem onmisbaar. Een systeem waarmee je eenvoudig verzuim registreert en dossiers beheert.

Salarisverwerking

Verzuimsystemen

Ben je op zoek naar een goed en gebruiksvriendelijk verzuimsysteem? Bijvoorbeeld om beter zicht te krijgen op het ziekteverzuim binnen jouw organisatie of om het verzuim terug te dringen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij houden ons al sinds 1997 bezig met verzuim. In de loop der jaren hebben we een van de meest gebruiksvriendelijke verzuimsystemen ontwikkeld waarmee veel organisaties al jaren naar tevredenheid werken.

Salaris administratie

Verzuimregistratie

Wanneer een werknemer zich ziek meldt, dan registreer je dit. Zorg je voor een goede verzuimregistratie, dan heb je altijd zicht op het totale verzuim binnen jouw organisatie. Je weet precies welke werknemer wanneer is ziek geweest en welke handelingen daarbij zijn uitgevoerd. Zo zie je wanneer de bedrijfsarts is ingeschakeld, wat er precies aan de hand was en hoe het verzuim is opgelost.

CO2 registratieplicht 1

Re-integratietraject

Langdurig ziekteverzuim is vervelend, voor alle betrokken partijen. Komt een werknemer in een re-integratietraject terecht, dan wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk monitoren. Met aandacht voor de betrokken partijen, maar ook netjes volgens de regels die hierbij horen.

Dossier Manager bewaakt alle verplichte acties binnen een re-integratietraject. Daarnaast heeft Dossier Manager sjablonen om eenvoudig documenten en standaard UWV-rapportages mee op te stellen. Bij bijzondere situaties krijg je automatisch bericht welke acties je moet uitvoeren.

Salarisadministratie uitbesteden BCS HR Software
 
Voorblad dossier manager

Download de Dossier Manager brochure

Privacy wetgeving over medische dossiers

Bij het beheren van medische dossiers wordt veel privacygevoelige informatie vastgelegd, bijvoorbeeld informatie over de aard en oorzaak van ziekte. Met de komst van de AVG is het opslaan van dit soort medische gegevens niet zomaar toegestaan. Zo mag jij als werkgever geen gegevens over de aard en oorzaak van een zieke werknemer verwerken. En als bedrijfsarts of arbodienstverlener mag je geen medische dossiers opslaan in een systeem dat jouw opdrachtgever zelf beheert. Medische dossiers opslaan mag alleen in een extern verzuimsysteem waarbij er een verwerkersovereenkomst met de beherende partij moet zijn.

Dossier Manager is volledig aangepast en voldoet aan alle eisen die de AVG stelt. Daarnaast hebben wij een informatieblad opgesteld voor onze gebruikers met alle achtergrondinformatie.

Gebruikers van Dossier Manager aan het woord

De omschakeling naar een digitale omgeving was weliswaar even wennen, maar dit biedt nu zeer veel mogelijkheden voor up to date informatie op elk willekeurig moment ter ondersteuning van ons actieve verzuimbeleid. Ook de rapportage tool blijkt goed te voldoen aan onze wensen en voor inbreng van nieuwe ideeën van onze zijde staat men ook open. Kortom wij zijn tevreden.

Canon

Met Dossier Manager kunnen wij onze dienstverlening uitstekend ondersteunen. Het systeem biedt veel opties voor het vastleggen van gegevens rond verzuim en re-integratie, bijvoorbeeld in formulieren binnen Dossier Manager. En het inzien van gegevens kan prima worden bewaakt door gebruikers de juiste rechten te geven. Het is eenvoudig om vanuit verschillende bronnen aan dossiervorming te doen. Een overzicht van verschillende gegevens kan door middel van een rapportage worden weergegeven.

ADD Arbo

Sociale verzekeringsbank aruba logo
Occure
Royal DSM 780x720 780x675
Olvg
Health care coporate marktplaats johan nl duurzame inzetbaarheid vitaliteit software platform
Zakenwijzer
Download 1
Arbo concern logo
ADD Arbo
Canon Logo 1536x864
Logo maasstad
Logo nl
Logo Amsterdam UMC NL