Van Vuuren Mode

Perfect op maat: flexibele salarissoftware voor Van Vuuren Mode

Al meer dan 60 jaar is Van Vuuren Mode een begrip op het gebied van damesmode. Naast 22 fysieke winkels heeft de organisatie ook een webshop waarop de kleding kan worden gekocht. De HR-softwarepartner van Van Vuuren Mode had aangekondigd op een geheel nieuw product over te gaan. "We konden het oude product wel blijven gebruiken, maar die zou dan niet meer worden gemonitord en geüpdatet." Lees in deze case hoe en waarom Van Vuuren Mode overstapte naar BCS.

120 medewerkers
Salaris
Klant vanaf 2023

Al meer dan 60 jaar is Van Vuuren Mode een begrip op het gebied van damesmode. In 1962 begon het familiebedrijf met een winkel in Enkhuizen. Vanaf de jaren 80 groeide het familiebedrijf uit tot wel 22 vestigingen verspreid over heel Nederland. Naast alle fysieke winkels heeft de organisatie ook een webshop waarop de kleding kan worden gekocht. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door Micha, een Deense organisatie.

Margot Beentjes (HR Functionaris bij Van Vuuren Mode)

  “We zochten een maatwerkpakket voor HR dat precies bevat wat wij als bedrijf nodig hebben: niets meer, niets minder.”

Alyssa strohmann TS u Nw Jq E unsplash

De HR-uitdaging van Van Vuuren Mode

Margot Beentjes is er sinds 2019 HR Functionaris: “We maakten toen nog gebruik van een oud HR-pakket van een andere softwareleverancier. De leverancier had aangekondigd op een geheel nieuw product over te gaan. We konden het oude product wel blijven gebruiken, maar die zou dan niet meer worden gemonitord en geüpdatet.”

Van Vuuren Mode moest dus wel van het oude, vertrouwde systeem afstappen. Overstappen op het nieuwe product was echter geen optie voor Van Vuuren Mode. Het pakket was vele malen uitgebreider dan het huidige, met veel nieuwe functionaliteiten die Van Vuuren Mode toch nooit zou gaan gebruiken. Het financiële verschil met het oude pakket was tevens dusdanig groot, dat we al snel de keuze maakten om op zoek te gaan naar een nieuwe HR-partner. “We zochten eigenlijk naar een maatwerkpakket voor HR dat precies bevat wat wij als bedrijf nodig hebben: niets meer, niets minder.”

Modulaire salarissoftware biedt uitkomst

Van Vuuren Mode had al voordat Margot er werkzaam was contact met BCS, maar het lopende contract met de oude leverancier maakte het destijds lastig om direct over te stappen. Nu het contract gaat aflopen, zocht Margot in april 2022 weer opnieuw contact met BCS en ging ze direct een demoperiode aan. Ze testte met haar HR-afdeling het softwarepakket Salaris, aangevuld met de modules die precies pasten bij de behoeften van het bedrijf.

Dat is dan ook wat Margot erg aansprak: “Bij BCS kun je met modules je eigen pakket samenstellen. De pakketten zijn daardoor erg praktisch.” De Salaris-modules die Van Vuuren Mode vanaf volgend jaar gaat afnemen, zijn de modules A: Salarisprogramma, B: Personeelsdossiers, C: Tijdregistratie en D: Ziekteregistratie.

Margot Beentjes (HR Functionaris bij Van Vuuren Mode)

   “Door zo veel mogelijk repetitief werk te automatiseren, houden mijn collega en ik meer tijd over voor de écht leuke HR-werkzaamheden.”

Online loonstrook maken met software van BCS

Een no-nonsense en praktische HR-partner

Het plan is om per 1 januari 2023 aan de slag te gaan met de software van BCS. Tot die tijd zal de implementatie plaatsvinden. Margot hoopt dat er veel positief gaat veranderen binnen het bedrijf en haar eigen werkzaamheden. “Ik hoop dat de software van BCS inderdaad een en ander gaat vereenvoudigen. Door zo veel mogelijk repetitief werk te automatiseren, houden mijn collega en ik meer tijd over voor de écht leuke HR-werkzaamheden.”

Tot nu toe heeft Margot al erg prettige ervaringen met BCS. Zo vindt ze het portaal praktisch en helder ingericht. Daarnaast is Margot blij met het trainingsabonnement dat ze het eerste jaar erbij afnemen. Hiermee kan haar HR afdeling zich gemakkelijk wegwijs maken in het systeem en verwacht ze het snel onder de knie te hebben.

Wordt vervolgd…

Van Vuuren Mode zal per 1 januari 2023 aan de slag gaan met Salaris van BCS. Ben je benieuwd naar hun ervaringen? Deze klantcase zal in de loop van 2023 worden aangevuld met de terugblik van Margot op de implementatie van Salaris en haar ervaringen met de software en de daarbij horende trainingen.

Lxa logo responsive
Crossmarks logo
Riviera Maison logo
Logo oger
Logo synlab be
Dvg Logo
Logo get hooked zonder payoff