close

BCS HR Software breidt marktpositie uit met de overname van het Belgische epowerhr

Overname BCS epowerhr belgie

’s-Hertogenbosch, 24 oktober 2023 – BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van epowerhr, een vooraanstaand Belgisch HR-softwarebedrijf. Deze strategische stap, die vandaag werd aangekondigd, markeert de eerste overname over de Nederlandse grens voor BCS en bevestigt de ambitie om een toonaangevende leverancier van HR- en payrollsoftware te worden in Europa. De samenwerking tussen BCS en epowerhr is de vijfde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde.

Overname BCS epowerhr belgie

Met een indrukwekkende staat van dienst van ruim 45 jaar is BCS een ervaren partner voor zowel grote als kleine bedrijven in de HR- en payrollsoftware-industrie. BCS levert een complete HR & Payroll oplossing variërend van verzuim- en payrollbeheer tot flexibele arbeidsvoorwaarden en personeelsadministratie, evenals het welzijn van werknemers.

epowerhr is opgericht in 2000 en heeft een kantoor in Wommelgem, België. Het bedrijf levert een brede oplossing die ingezet kan worden in het proces rondom talentontwikkeling. De producten ondersteunen klanten bij onder andere evaluatiegesprekken, on-/offboarding, opleidingsbeheer, en het meten van competenties en behaalde doelstellingen. Het bedrijf focust zich op klanten in zowel het SME als enterprise segment, en is vooral sterk in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening en industriële sector. Ook BCS heeft een bewezen track-record in deze markten waardoor klanten van beide partijen kunnen profiteren van een complete oplossing en goede dienstverlening.

De overname van epowerhr sluit naadloos aan bij de langetermijnstrategie van BCS. Joep Eijkens, CEO van BCS, benadrukt dat BCS vastbesloten is om innovatieve en hoogwaardige HR-softwareoplossingen te blijven bieden. Door de samenwerking met epowerhr aan te gaan, kunnen klanten beter bediend worden in het proces rondom employee development en performance management. Daarnaast levert BCS ook verschillende producten die interessant zijn voor de klanten van epowerhr zoals de dossiermanagement- en flexibele arbeidsvoorwaarden oplossingen.

Gert van Meerbergen – CEO van epowerhr: “Alle puzzelstukjes lijken nu samen te komen. Ons team zet al 20 jaar in op zowel verbreding als verfijning van onze HR-modules en in dit groter geheel gaan we nog krachtiger en vlotter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten. Ik kijk uit naar deze volgende fase.”

Over BCS

https://bcs.nl/

BCS biedt het mkb, corporate- en non-profit organisaties een geïntegreerde totaaloplossing HR-software & Payroll. BCS heeft ruim veertig jaar ervaring in het leveren van software op het gebied van onder meer payroll, urenregistratie, workflow management, personeelsplanning, dossiermanagement en flexibele arbeidsvoorwaarden. Sinds 1978 is BCS uitgegroeid tot één van de grootste en toonaangevende salarisverwerkers van Nederland en telt meer dan 230 medewerkers.

Over epowerhr

https://epowerhr.be/

epowerhr is opgericht in 2000 en heeft een kantoor in Wommelgem, België. epowerhr levert een brede oplossing die ingezet kan worden in het proces rondom personeelsontwikkeling en prestaties. De producten ondersteunen klanten bij onder andere evaluatiegesprekken, onboarding, opleiden en het meten van prestaties en processen. Het bedrijf focust zich op klanten in zowel het SME als enterprise segment, en is vooral sterk in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening en industriële sector.

Over Main Capital Partners

https://main.nl/

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, Scandinavië en Noord-Amerika. Main heeft 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met de managementteams in haar portfolio als een strategische partner, om duurzame groei en grotere uitmuntende softwaregroepen te realiseren. Main heeft 65 medewerkers en kantoren in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en een gelieerd kantoor in Boston. Main heeft meer dan 2,2 miljard euro aan vermogen onder beheer en heeft momenteel een actieve portefeuille van meer dan 40 softwaregroepen. Samen zorgen deze bedrijven voor ongeveer 10.000 banen.

[Einde bericht]

De afzender van dit bericht is BCS HR Software

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BCS HR Software
Joep Eijkens (CEO BCS)
j.eijkens@bcs.nl
+31 6 10 15 82 07

Main Capital Partners
Esmee Knijff
+31 (0) 6 11 83 51 95
esmeek@main.nl