close

BCS zet in op marktgroei met verkoop meerderheidsbelang aan Main Capital Partners

Scott graham OQM Zw Nd3 Th U unsplash

‘s-Hertogenbosch, 28 april 2022 – BCS kondigt vandaag aan een meerderheidsbelang te hebben verkocht aan software-investeerder Main Capital Partners. Met de steun van Main wil BCS haar sterke positie in de Human Capital Management markt in de Benelux verder uitbouwen.

Scott graham OQM Zw Nd3 Th U unsplash

BCS heeft ruim 40 jaar ervaring in het leveren van essentiële HR- en salarissoftwareoplossingen en -diensten. Het bedrijf heeft een uitgebreid productaanbod met onder meer oplossingen voor salarisadministratie, urenregistratie, workflowmanagement en personeelsplanning. Na overname van Polaris in 2019 werd het productaanbod verder uitgebreid, waardoor BCS haar SaaS-activiteiten kon versnellen en geïntegreerde HR-softwareoplossingen kon aanbieden.

BCS heeft een unieke positie binnen het marktsegment HR en Salarisadministratie en levert zowel software als ondersteunende diensten aan het midden- en kleinbedrijf in Nederland. De oplossingen worden bediend aan meer dan 2.300 klanten binnen de Nederlandse markt.

Aanhoudende groei in de HR- en Salarisadministratie markt

Binnen het marktsegment HR en Salarisadministratie zijn er veel groeimogelijkheden voor BCS. Hoewel tamelijk volwassen, is de markt voor Human Capital Management een stabiele en snelgroeiende markt met verschillende consolidatiemogelijkheden. Salarisadministratie en HRM behoren tot de meest interessante softwaresegmenten met een hoog groeipotentieel, aangezien het effectief beheren van human resources belangrijker wordt vanwege de hoge kostendruk, de toegenomen vraag naar het welzijn van werknemers en de grote fluctuatie van talent.

Main heeft ruime ervaring in de Salarisadministratie- en Human Resource Management-markt door eerdere investeringen in Duitsland, Nederland en Zweden, zoals Perbility (HR-software), SDB in Nederland (HR-salarisoplossingen voor zorginstellingen), Textkernel (AI-software voor HR) en Assessio (e-assessmenttools en talentmanagement). Deze ervaring en marktkennis zullen worden gebruikt om BCS te ondersteunen in de volgende groeifase.

Joep Eijkens, CEO van BCS, licht toe:

“We hebben BCS de afgelopen periode zelfstandig ontwikkeld en ons daarbij gericht op het innoveren van de software en het vergroten van ons marktaandeel. Door autonoom management en een aantal complementaire acquisities hebben we een sterke marktpositie weten te verwerven. Met de steun en expertise van Main kunnen we nu nieuwe groeirecords neerzetten en onze klanten een nog completer en innovatiever productassortiment aanbieden.”

Joep BCS Quote over BCS salarissoftware

Charly Zwemstra, CEO bij Main, zegt: “We zijn enthousiast over deze strategische samenwerking met het sterke managementteam van BCS. Samen zullen we verschillende groeimogelijkheden verkennen binnen de momenteel actieve sectoren, maar ook door uitbreiding naar aangrenzende subsegmenten, om haar positie in de bredere markt voor human resource software verder te versterken.”