close

BCS HR Group breidt marktpositie uit met de overname van MediSoft Dossier Manager

Rechtsgeldige Digitale handtekening arbeidsovereenkomst ’s-Hertogenbosch, 18 oktober 2022 - De Nederlandse HRM en payroll softwareprovider BCS HR Group kondigt de acquisitie van MediSoft Dossier Manager aan. Het is een volgende groeistap voor BCS in de Human Capital Management-markt na eerdere overnames van Apployed (juli 2022) en Tasper (oktober 2022).

Rechtsgeldige Digitale handtekening arbeidsovereenkomst

De arbeidsmarkt en behoeften van werknemers veranderen. Werknemers willen flexibeler kunnen omgaan met de invulling van hun functie, hun werktijden en werkplaats. De werknemer staat steeds meer centraal en zorgt ervoor dat een organisatie excelleert. Als werkgever wil je er dan ook zoveel mogelijk aan doen om je werknemers gezond (aan het werk) te houden. Hierbij is goed gezondheidsmanagement van wezenlijk belang.

Software voor verzuimmanagement

MediSoft Dossier Manager is speciaal ontwikkeld voor verzuimmanagement. Met Dossier Manager werken alle betrokken partijen rondom verzuim samen in één dossier, waardoor waardevolle informatie op één centrale plek wordt opgeslagen. Als er verzuim optreedt bij werknemers, kan dit door complete dossiervorming en opvolging goed gemonitord worden en kunnen snel de juiste vervolgstappen worden gezet.

“Door de krachten van MediSoft en BCS te bundelen, kunnen nog meer organisaties gebruik maken van onze software”, legt René Griffioen, eigenaar van MediSoft, uit. “De samenwerking met BCS biedt voor ons meerwaarde zodat wij kunnen blijven groeien. We vinden het belangrijk dat onze software voor arbodienstverleners, bedrijfsartsen, keuringsbureaus en grote corporate organisaties nu ook voor het MKB toegankelijk is. Zo kan overal in Nederland de werknemer centraal worden gezet. BCS is hierbij voor ons de perfecte partner.”

Het welzijn van werknemers monitoren

De acquisitie van MediSoft Dossier Manager past in de ambitie van BCS om hun klanten een volledige oplossing rondom het welzijn van werknemers aan te bieden. Samen met de eerdere overname van Tasper kunnen ze hun klanten nu helpen met de verzoeken van werknemers om meer invloed te hebben op arbeidsomstandigheden én kunnen ze beter monitoren op (mentaal) welzijn.

Joep Eijkens, CEO van BCS, licht dit verder toe: “We zijn trots dat we in een korte tijd twee gewichtige overnames hebben gedaan waarmee we onze klanten kunnen faciliteren met krachtige tools rondom het welzijn en de gezondheid van hun werknemers. We kunnen hen nu een software suite aanbieden om processen rondom arbeidsvoorwaarden, werknemersgeluk, verzuim en re-integratie te vergemakkelijken. Hiermee spelen we in op de veranderende arbeidsmarkt en verstevigen we onze positie voor de toekomst van HR.”

BCS en Medi Soft

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Gerelateerde blogs

• Blog oktober 5, 2022

Preview:

BCS heeft Tasper overgenomen. Na de eerdere aansluiting van Apployed in juli 2022 zet BCS nu een volgende groeistap in de Human Capital Management-markt in de Benelux.

• Blog oktober 5, 2022

BCS HR Group breidt marktpositie uit met de overname van Tasper

• Blog juli 6, 2022

Preview:

BCS heeft Apployed overgenomen. Dit is de eerste acquisitie van de groep sinds de investering van Main Capital Partners (“Main”) in April 2022. Met de ondersteuning van Main wilt BCS komende jaren verder groeien in de Human Capital Management markt in de Benelux.

• Blog juli 6, 2022

BCS HR Group breidt marktpositie uit met de overname van Apployed

• Blog april 28, 2022

Preview:

BCS kondigt vandaag aan een meerderheidsbelang te hebben verkocht aan software-investeerder Main Capital Partners. Met de steun van Main wil BCS haar sterke positie in de Human Capital Management markt in de Benelux verder uitbouwen.

• Blog april 28, 2022

BCS zet in op marktgroei met verkoop meerderheidsbelang aan Main Capital Partners