close

We zijn erg blij om de succesvolle overname van Online Academie B.V. aan te mogen kondigen!

Overname online academie bcs

’s-Hertogenbosch, 09 januari 2024 – BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van Online Academie.

Online Academie B.V. is een toonaangevende leverancier van Learning & Development software. Deze stap sluit aan bij de strategie van BCS om klanten te ondersteunen gedurende het gehele HR-traject.

De combinatie met Online Academie B.V. markeert de zesde acquisitie sinds de strategische samenwerking met Main Capital Partners in april 2022.

Overname online academie bcs

Met een indrukwekkende staat van dienst van ruim 45 jaar is BCS een ervaren partner voor zowel grote als kleine bedrijven in de HR- en payrollsoftware-industrie. BCS levert een complete HR & Payroll oplossing, variërend van verzuim- en payrollbeheer tot flexibele arbeidsvoorwaarden en personeelsadministratie, evenals het welzijn van werknemers.

Online Academie helpt organisaties bij het duurzaam ontwikkelen van hun medewerkers, met behulp van innovatieve producten en diensten op het gebied van leren en ontwikkelen. Het core product, mijnLMS, biedt een modern en uitgebreid Leer Management Systeem, waarmee de ontwikkeling van medewerkers vastgelegd en gevolgd kan worden door HRM, management en de medewerker. Daarnaast biedt Online Academie diverse ontwikkelmethoden- en programma’s, waaronder e-learning programma’s en performance support.

De ontbrekende schakel

De overname past goed bij de langetermijnstrategie van BCS. Joep Eijkens, CEO van BCS, geeft aan: “Het kunnen aanbieden van een Learning Experience Platform is een prachtige modulaire aanvulling op ons huidige aanbod aan HR-oplossingen. Het was een ontbrekende schakel binnen de employee journey. We kunnen nu ook klanten bedienen die deze behoeften hebben. Samen kunnen we het marktaandeel van BCS vergroten en onze positie binnen de Benelux versterken."

Wim Schuurmans, oprichter van Online Academie: “De overname van Online Academie door BCS HR Software sluit perfect aan op onze groeiplannen en amibitie. Onze software is een mooie toevoeging aan de BCS product suite en door de overname kunnen we versnelling gaan aanbrengen in de verdere doorontwikkeling van mijnLMS.”

Over BCS

https://bcs.nl/

BCS biedt het mkb, corporate- en non-profit organisaties een geïntegreerde totaaloplossing HR-software & Payroll. BCS heeft ruim veertig jaar ervaring in het leveren van software op het gebied van onder meer payroll, urenregistratie, workflow management, personeelsplanning, dossiermanagement en flexibele arbeidsvoorwaarden. Sinds 1978 is BCS uitgegroeid tot één van de grootste en toonaangevende salarisverwerkers van Nederland en telt meer dan 230 medewerkers.

Over Online Academie

https://online-academie.nl/

Online Academie, gevestigd in Berlicum, is opgericht in 2009 door Wim Schuurmans en bestaat uit acht medewerkers. Het systeem mijnLMS is ontworpen op basis van best practice opleidingsprocessen, met de medewerker als belangrijkste stakeholder. Onderscheidend opleidingsmanagement, een virtuele lesomgeving, het bewaken van certificeringen, het vastleggen van POP-modules en microlearnings en rolgebaseerd leren vormen slechts een paar oplossingen binnen de software. Het bedrijf richt zich op organisaties met meer dan 200 medewerkers.

Over Main Capital Partners

https://main.nl/

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, Scandinavië en Noord-Amerika. Main heeft 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met de managementteams in haar portfolio als een strategische partner, om duurzame groei en grotere uitmuntende softwaregroepen te realiseren. Main heeft 65 medewerkers en kantoren in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en een gelieerd kantoor in Boston. Main heeft meer dan 2,2 miljard euro aan vermogen onder beheer en heeft momenteel een actieve portefeuille van meer dan 40 softwaregroepen. Samen zorgen deze bedrijven voor ongeveer 10.000 banen.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog februari 20, 2024

Preview:

De beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn jaarlijks weer een belangrijk moment. Hier hangen salaris- en promotiekansen vanaf, maar ook contractverlengingen. Het vermogen om eerlijke en onpartijdige evaluatie uit te voeren, is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. De HR afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Maar hoe kan HR bijdragen aan een eerlijke beoordeling van medewerkers, zonder dat dit sterk afhangt van de mening van een manager of andere leidinggevende? In deze blog delen we een aantal tips hoe je hier binnen jouw organisatie mee om kunt gaan.

• Blog februari 20, 2024

De rol van HR bij het objectief beoordelen van medewerkers

• Blog januari 9, 2024

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van Online Academie, een bedrijf dat bekend staat om haar learning experience platform (SaaS). De samenwerking tussen BCS en Online Academie is de zesde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde en de derde van dit jaar.

• Blog januari 9, 2024

We zijn erg blij om de succesvolle overname van Online Academie B.V. aan te mogen kondigen!

• Blog december 14, 2023

Preview:

In slechts dertien maanden heeft de dynamiek van loonstructuren een drastische wending genomen. Werknemers die voorheen met een maandsalaris van €2300 ruim boven het minimumloon zaten, staan nu op een kruispunt. Hoe is deze plotselinge verschuiving mogelijk?

• Blog december 14, 2023

Binnen 13 maanden van een comfortabel salaris naar een uitdaging met het minimumloon