close

BCS zet in op marktgroei met verkoop meerderheidsbelang aan Main Capital Partners

Scott graham OQM Zw Nd3 Th U unsplash ‘s-Hertogenbosch, 28 april 2022 – BCS kondigt vandaag aan een meerderheidsbelang te hebben verkocht aan software-investeerder Main Capital Partners. Met de steun van Main wil BCS haar sterke positie in de Human Capital Management markt in de Benelux verder uitbouwen.

Scott graham OQM Zw Nd3 Th U unsplash

BCS heeft ruim 40 jaar ervaring in het leveren van essentiële HR- en salarissoftwareoplossingen en -diensten. Het bedrijf heeft een uitgebreid productaanbod met onder meer oplossingen voor salarisadministratie, urenregistratie, workflowmanagement en personeelsplanning. Na overname van Polaris in 2019 werd het productaanbod verder uitgebreid, waardoor BCS haar SaaS-activiteiten kon versnellen en geïntegreerde HR-softwareoplossingen kon aanbieden.

BCS heeft een unieke positie binnen het marktsegment HR en Salarisadministratie en levert zowel software als ondersteunende diensten aan het midden- en kleinbedrijf in Nederland. De oplossingen worden bediend aan meer dan 2.300 klanten binnen de Nederlandse markt.

Aanhoudende groei in de HR- en Salarisadministratie markt

Binnen het marktsegment HR en Salarisadministratie zijn er veel groeimogelijkheden voor BCS. Hoewel tamelijk volwassen, is de markt voor Human Capital Management een stabiele en snelgroeiende markt met verschillende consolidatiemogelijkheden. Salarisadministratie en HRM behoren tot de meest interessante softwaresegmenten met een hoog groeipotentieel, aangezien het effectief beheren van human resources belangrijker wordt vanwege de hoge kostendruk, de toegenomen vraag naar het welzijn van werknemers en de grote fluctuatie van talent.

Main heeft ruime ervaring in de Salarisadministratie- en Human Resource Management-markt door eerdere investeringen in Duitsland, Nederland en Zweden, zoals Perbility (HR-software), SDB in Nederland (HR-salarisoplossingen voor zorginstellingen), Textkernel (AI-software voor HR) en Assessio (e-assessmenttools en talentmanagement). Deze ervaring en marktkennis zullen worden gebruikt om BCS te ondersteunen in de volgende groeifase.

Joep Eijkens, CEO van BCS, licht toe:

“We hebben BCS de afgelopen periode zelfstandig ontwikkeld en ons daarbij gericht op het innoveren van de software en het vergroten van ons marktaandeel. Door autonoom management en een aantal complementaire acquisities hebben we een sterke marktpositie weten te verwerven. Met de steun en expertise van Main kunnen we nu nieuwe groeirecords neerzetten en onze klanten een nog completer en innovatiever productassortiment aanbieden.”

Joep BCS Quote over BCS salarissoftware

Charly Zwemstra, CEO bij Main, zegt: “We zijn enthousiast over deze strategische samenwerking met het sterke managementteam van BCS. Samen zullen we verschillende groeimogelijkheden verkennen binnen de momenteel actieve sectoren, maar ook door uitbreiding naar aangrenzende subsegmenten, om haar positie in de bredere markt voor human resource software verder te versterken.”

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog oktober 24, 2023

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van epowerhr, een vooraanstaand Belgisch HR-softwarebedrijf. Deze strategische stap, die vandaag werd aangekondigd, markeert de eerste overname over de Nederlandse grens voor BCS en bevestigt de ambitie om een toonaangevende leverancier van HR- en payrollsoftware te worden in Europa. De samenwerking tussen BCS en epowerhr is de vijfde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde.

• Blog oktober 24, 2023

BCS HR Software breidt marktpositie uit met de overname van het Belgische epowerhr

• Blog september 12, 2023

Preview:

Veel werkgevers beschouwen de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (WTA) als logisch en hebben zich niet echt verdiept in alle nieuwe verplichtingen. Daardoor wordt de wet in de praktijk nog niet altijd goed toegepast. In deze blog geven we je een aantal tips voor onderdelen van de WTA die vaak niet optimaal geregeld zijn en waarmee je kunt nagaan hoe jij als organisatie deze zaken kunt verbeteren.

• Blog september 12, 2023

Toepassing Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de praktijk

• Blog augustus 28, 2023

Preview:

Ooit bestonden de eerste dagen van werknemers alleen uit het invullen van papierwerk of het bijwonen van een paar korte vergaderingen. Toen was de verwachting dat nieuwe werknemers al doende leerden. Spoiler alert! Dat inwerkproces eindigt meestal met verspilde tijd en geld, gekenmerkt door nieuwe werknemers die veranderen in niet-betrokken teamleden en de organisatie voortijdig verlaten.

• Blog augustus 28, 2023

Wat is de impact van een goed versus een slecht onboardingsproces?