close

Digitale handtekening contract: zo doe je het goed

Rechtsgeldige Digitale handtekening arbeidsovereenkomst In onze vorige blog vertelden we over workflow en hoe je dat goed kunt inrichten. De laatste stap van zo'n proces is (uiteraard) de handtekening onder een arbeidscontract om het vervolgens digitaal in het dossier op te slaan. Ja, je kan het contract uitprinten, ondertekenen, inscannen en weer versturen. Enigszins omslachtig en het kan dus effectiever.

Rechtsgeldige Digitale handtekening arbeidsovereenkomst

Makkelijk een digitale handtekening bij een arbeidsovereenkomst

Een praktijkvoorbeeld: een leidinggevende krijgt een e-mail met het verzoek een arbeidscontract te ondertekenen om een sollicitant aan te nemen. Het document kan simpelweg geopend worden; vaak zijn er dan al voorgedefinieerde velden, zoals een naam ingevuld. Je kan met de muis een handtekening zetten, dus volledig digitaal. Het document wordt opgeslagen en verstuurd naar de nieuwe medewerker.

Deze digitale handtekeningen zijn rechtsgeldig

Belangrijk is dat de procedure juridisch verantwoord en geldig is. Je hoopt het niet, maar als er sprake is van een arbeidsconflict tot de rechtbank aan toe, dan wil je wel dat zo'n digitale handtekening rechtsgeldig is. Niet iets om lichtzinnig over te denken. Wij zorgen er daarom voor dat er altijd een datumstempel op het document staat, inclusief tijdstip. Ook de login wordt met het document mee opgeslagen, zodat je altijd kunt traceren wie wanneer wat heeft gedaan. Daarmee is de rechtsgeldigheid gewaarborgd.

Conclusie

Een digitale handtekening bij het arbeidscontract is makkelijk in het gebruik en je kunt tekenen waar en wanneer je maar wilt. En belangrijk: de rechtsgeldigheid is gewaarborgd. Bovendien kan de digitale handtekening geïntegreerd worden in allerlei veelgebruikte programma's. Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden! We vertellen er graag alles over.

Ondertekenen arbeidscontract

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog oktober 24, 2023

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van epowerhr, een vooraanstaand Belgisch HR-softwarebedrijf. Deze strategische stap, die vandaag werd aangekondigd, markeert de eerste overname over de Nederlandse grens voor BCS en bevestigt de ambitie om een toonaangevende leverancier van HR- en payrollsoftware te worden in Europa. De samenwerking tussen BCS en epowerhr is de vijfde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde.

• Blog oktober 24, 2023

BCS HR Software breidt marktpositie uit met de overname van het Belgische epowerhr

• Blog september 12, 2023

Preview:

Veel werkgevers beschouwen de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (WTA) als logisch en hebben zich niet echt verdiept in alle nieuwe verplichtingen. Daardoor wordt de wet in de praktijk nog niet altijd goed toegepast. In deze blog geven we je een aantal tips voor onderdelen van de WTA die vaak niet optimaal geregeld zijn en waarmee je kunt nagaan hoe jij als organisatie deze zaken kunt verbeteren.

• Blog september 12, 2023

Toepassing Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de praktijk

• Blog augustus 28, 2023

Preview:

Ooit bestonden de eerste dagen van werknemers alleen uit het invullen van papierwerk of het bijwonen van een paar korte vergaderingen. Toen was de verwachting dat nieuwe werknemers al doende leerden. Spoiler alert! Dat inwerkproces eindigt meestal met verspilde tijd en geld, gekenmerkt door nieuwe werknemers die veranderen in niet-betrokken teamleden en de organisatie voortijdig verlaten.

• Blog augustus 28, 2023

Wat is de impact van een goed versus een slecht onboardingsproces?