In onze vorige blog vertelden we over workflow en hoe je dat goed kunt inrichten. De laatste stap van zo'n proces is (uiteraard) de handtekening onder een arbeidscontract om het vervolgens digitaal in het dossier op te slaan. Ja, je kan het contract uitprinten, ondertekenen, inscannen en weer versturen. Enigszins omslachtig en het kan dus effectiever.

Makkelijk een digitale handtekening bij een arbeidsovereenkomst

Een praktijkvoorbeeld: een leidinggevende krijgt een e-mail met het verzoek een arbeidscontract te ondertekenen om een sollicitant aan te nemen. Het document kan simpelweg geopend worden; vaak zijn er dan al voorgedefinieerde velden, zoals een naam ingevuld. Je kan met de muis een handtekening zetten, dus volledig digitaal. Het document wordt opgeslagen en verstuurd naar de nieuwe medewerker.

Deze digitale handtekeningen zijn rechtsgeldig

Belangrijk is dat de procedure juridisch verantwoord en geldig is. Je hoopt het niet, maar als er sprake is van een arbeidsconflict tot de rechtbank aan toe, dan wil je wel dat zo'n digitale handtekening rechtsgeldig is. Niet iets om lichtzinnig over te denken. Wij zorgen er daarom voor dat er altijd een datumstempel op het document staat, inclusief tijdstip. Ook de login wordt met het document mee opgeslagen, zodat je altijd kunt traceren wie wanneer wat heeft gedaan. Daarmee is de rechtsgeldigheid gewaarborgd.

Conclusie

Een digitale handtekening bij het arbeidscontract is makkelijk in het gebruik en je kunt tekenen waar en wanneer je maar wilt. En belangrijk: de rechtsgeldigheid is gewaarborgd. Bovendien kan de digitale handtekening geïntegreerd worden in allerlei veelgebruikte programma's. Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden! We vertellen er graag alles over.

Ondertekenen arbeidscontract

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Salarisadministratie software

BCS. Het geheel dat loont.