close

Digitale handtekening contract: zo doe je het goed

Rechtsgeldige Digitale handtekening arbeidsovereenkomst
In onze vorige blog vertelden we over workflow en hoe je dat goed kunt inrichten. De laatste stap van zo'n proces is (uiteraard) de handtekening onder een arbeidscontract om het vervolgens digitaal in het dossier op te slaan. Ja, je kan het contract uitprinten, ondertekenen, inscannen en weer versturen. Enigszins omslachtig en het kan dus effectiever.
Rechtsgeldige Digitale handtekening arbeidsovereenkomst

Makkelijk een digitale handtekening bij een arbeidsovereenkomst

Een praktijkvoorbeeld: een leidinggevende krijgt een e-mail met het verzoek een arbeidscontract te ondertekenen om een sollicitant aan te nemen. Het document kan simpelweg geopend worden; vaak zijn er dan al voorgedefinieerde velden, zoals een naam ingevuld. Je kan met de muis een handtekening zetten, dus volledig digitaal. Het document wordt opgeslagen en verstuurd naar de nieuwe medewerker.

Deze digitale handtekeningen zijn rechtsgeldig

Belangrijk is dat de procedure juridisch verantwoord en geldig is. Je hoopt het niet, maar als er sprake is van een arbeidsconflict tot de rechtbank aan toe, dan wil je wel dat zo'n digitale handtekening rechtsgeldig is. Niet iets om lichtzinnig over te denken. Wij zorgen er daarom voor dat er altijd een datumstempel op het document staat, inclusief tijdstip. Ook de login wordt met het document mee opgeslagen, zodat je altijd kunt traceren wie wanneer wat heeft gedaan. Daarmee is de rechtsgeldigheid gewaarborgd.

Conclusie

Een digitale handtekening bij het arbeidscontract is makkelijk in het gebruik en je kunt tekenen waar en wanneer je maar wilt. En belangrijk: de rechtsgeldigheid is gewaarborgd. Bovendien kan de digitale handtekening geïntegreerd worden in allerlei veelgebruikte programma's. Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden! We vertellen er graag alles over.

Ondertekenen arbeidscontract

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog maart 18, 2024

Preview:

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsfondsen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Aof-premie. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en herberekend. Maar hoe werkt dit precies, geldt voor jou het lage of hoge tarief en wat betekent dit voor jou als werkgever? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten.

• Blog maart 18, 2024

Aof-premie 2024: Alles wat je moet weten

• Blog maart 5, 2024

Preview:

In de volksmond heet het nog altijd de loonbelastingverklaring, de echte naam is opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Als werkgever ben je wettelijk verplicht om bepaalde gegevens op te vragen die nodig zijn voor het inhouden van de loonheffingen. Hoe vul je de opgave gegevens voor de loonheffingen precies in en waarom is deze verklaring zo belangrijk? In deze blog zetten we alles voor je op een rij.

• Blog maart 5, 2024

Loonbelastingverklaring: Wat is het en hoe vul je het goed in?

• Blog februari 20, 2024

Preview:

De beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn jaarlijks weer een belangrijk moment. Hier hangen salaris- en promotiekansen vanaf, maar ook contractverlengingen. Het vermogen om eerlijke en onpartijdige evaluatie uit te voeren, is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. De HR afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Maar hoe kan HR bijdragen aan een eerlijke beoordeling van medewerkers, zonder dat dit sterk afhangt van de mening van een manager of andere leidinggevende? In deze blog delen we een aantal tips hoe je hier binnen jouw organisatie mee om kunt gaan.

• Blog februari 20, 2024

De rol van HR bij het objectief beoordelen van medewerkers