close

Digitale handtekening contract: zo doe je het goed

Rechtsgeldige Digitale handtekening arbeidsovereenkomst
In onze vorige blog vertelden we over workflow en hoe je dat goed kunt inrichten. De laatste stap van zo'n proces is (uiteraard) de handtekening onder een arbeidscontract om het vervolgens digitaal in het dossier op te slaan. Ja, je kan het contract uitprinten, ondertekenen, inscannen en weer versturen. Enigszins omslachtig en het kan dus effectiever.
Rechtsgeldige Digitale handtekening arbeidsovereenkomst

Makkelijk een digitale handtekening bij een arbeidsovereenkomst

Een praktijkvoorbeeld: een leidinggevende krijgt een e-mail met het verzoek een arbeidscontract te ondertekenen om een sollicitant aan te nemen. Het document kan simpelweg geopend worden; vaak zijn er dan al voorgedefinieerde velden, zoals een naam ingevuld. Je kan met de muis een handtekening zetten, dus volledig digitaal. Het document wordt opgeslagen en verstuurd naar de nieuwe medewerker.

Deze digitale handtekeningen zijn rechtsgeldig

Belangrijk is dat de procedure juridisch verantwoord en geldig is. Je hoopt het niet, maar als er sprake is van een arbeidsconflict tot de rechtbank aan toe, dan wil je wel dat zo'n digitale handtekening rechtsgeldig is. Niet iets om lichtzinnig over te denken. Wij zorgen er daarom voor dat er altijd een datumstempel op het document staat, inclusief tijdstip. Ook de login wordt met het document mee opgeslagen, zodat je altijd kunt traceren wie wanneer wat heeft gedaan. Daarmee is de rechtsgeldigheid gewaarborgd.

Conclusie

Een digitale handtekening bij het arbeidscontract is makkelijk in het gebruik en je kunt tekenen waar en wanneer je maar wilt. En belangrijk: de rechtsgeldigheid is gewaarborgd. Bovendien kan de digitale handtekening geïntegreerd worden in allerlei veelgebruikte programma's. Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden! We vertellen er graag alles over.

Ondertekenen arbeidscontract

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog mei 16, 2024

Preview:

Een effectief Human Resources (HR) beleid is geen luxe, maar eerder een noodzaak voor moderne organisaties die streven naar groei en succes. Het draagt niet alleen bij aan een gezonde werkomgeving en het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar helpt ook om de bedrijfsdoelen te behalen.

• Blog mei 16, 2024

De 5 onmisbare elementen van een strategisch HR beleid

• Blog mei 7, 2024

Preview:

De voorbereidingen binnen organisaties voor de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) is in volle gang. We merken echter dat er bij onze klanten soms verwarring is over wat er komt kijken bij de verplichte CO2-rapportageplicht. Sommige klanten denken dat ze in alle gevallen gewoon een enquête kunnen uitvoeren, maar daarmee ben je er nog niet altijd.

• Blog mei 7, 2024

Is een enquête voldoende voor de CO2-rapportageplicht?

• Blog april 23, 2024

Preview:

Na meerdere keren te zijn uitgesteld, is het nu eindelijk zover en moeten grotere bedrijven vanaf 1 juli 2024 hun CO2-uitstoot op het gebied van gereden kilometers rapporteren. Over de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) bestaat nog heel wat onduidelijkheid, zo ervaren wij in de praktijk.

• Blog april 23, 2024

Onduidelijkheid over CO2-rapportage uitgelegd