close

Dit zijn de voordelen van digitaal beoordelen

digitaal beoordelen Beoordelingen zijn in veel bedrijven en organisaties aan de orde van de dag. Er zit herhaling en logica in en valt daarmee goed te digitaliseren en automatiseren. Maar wat zijn daar de belangrijkste voordelen van?

digitaal beoordelen

Digitaal beoordelen: de belangrijkste voordelen

 • Een belangrijk voordeel van digitaal beoordelen is dat het niet meer op papier gebeurt. Daarmee is de beoordeling AVG-proof, omdat het in een systeem beschermd wordt.
 • Vanuit HR of Personeelszaken is het heel eenvoudig om de voortgang van het proces te bewaken en te monitoren.
 • Door digitaal te werken kun je prima een dossier opbouwen en centraal bewaren.
 • Prettig is een digitaal formulier helemaal naar eigen wens is op te zetten en te voorzien van een eigen beoordelingstructuur. Maatwerk is hierin vrij eenvoudig te realiseren.
 • Via een app en/of afgeschermde applicatie zijn beoordelingen altijd online in te zien.
 • Alle processen rondom de beoordeling kunnen eveneens gedigitaliseerd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het versturen van een bericht naar de leidinggevende dat een nieuw functioneringsgesprek nodig is, inclusief het direct inplannen. Zo worden deze gesprekken niet vergeten en op tijd ingeregeld.

Voordelen voor de manager

Naast de al genoemde voordelen, zijn er ook nog voordelen die specifiek voor de manager gelden. Denk bijvoorbeeld eens aan:

 • Digitale ondertekening.
 • Het bijhouden van allerlei competenties. Je kunt zien wanneer opleidingen aflopen en krijgt een compleet overzicht van gevolgde opleidingen en cursussen in de beoordeling. Zo heb je de hele historie direct bij de hand.
 • Een POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) kan direct in de beoordeling verwerkt worden.

Voordelen voor de medewerker

Ook voor de medewerker zijn er voordelen.

 • Je bent bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van je manager of HR om beoordelingen in te kunnen zien. Inloggen in de app of online omgeving is genoeg om alle gegevens in te kunnen zien.
 • Gemaakte afspraken worden direct in de eigen agenda vastgelegd.

Er zijn nog altijd veel bedrijven en organisaties die op analoge wijze beoordelen. Soms worden formulieren ingescand en zo gedigitaliseerd, maar het hele proces van a tot z digitaliseren, levert de grootste efficiencywinst op. En daarmee ook tijdwinst.

Meer weten over digitaal beoordelen?

We vertellen graag alles over het digitaliseren en automatiseren van beoordelingen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog oktober 24, 2023

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van epowerhr, een vooraanstaand Belgisch HR-softwarebedrijf. Deze strategische stap, die vandaag werd aangekondigd, markeert de eerste overname over de Nederlandse grens voor BCS en bevestigt de ambitie om een toonaangevende leverancier van HR- en payrollsoftware te worden in Europa. De samenwerking tussen BCS en epowerhr is de vijfde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde.

• Blog oktober 24, 2023

BCS HR Software breidt marktpositie uit met de overname van het Belgische epowerhr

• Blog september 12, 2023

Preview:

Veel werkgevers beschouwen de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (WTA) als logisch en hebben zich niet echt verdiept in alle nieuwe verplichtingen. Daardoor wordt de wet in de praktijk nog niet altijd goed toegepast. In deze blog geven we je een aantal tips voor onderdelen van de WTA die vaak niet optimaal geregeld zijn en waarmee je kunt nagaan hoe jij als organisatie deze zaken kunt verbeteren.

• Blog september 12, 2023

Toepassing Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de praktijk

• Blog augustus 28, 2023

Preview:

Ooit bestonden de eerste dagen van werknemers alleen uit het invullen van papierwerk of het bijwonen van een paar korte vergaderingen. Toen was de verwachting dat nieuwe werknemers al doende leerden. Spoiler alert! Dat inwerkproces eindigt meestal met verspilde tijd en geld, gekenmerkt door nieuwe werknemers die veranderen in niet-betrokken teamleden en de organisatie voortijdig verlaten.

• Blog augustus 28, 2023

Wat is de impact van een goed versus een slecht onboardingsproces?