close

Dit zijn de voordelen van digitaal beoordelen

digitaal beoordelen
Beoordelingen zijn in veel bedrijven en organisaties aan de orde van de dag. Er zit herhaling en logica in en valt daarmee goed te digitaliseren en automatiseren. Maar wat zijn daar de belangrijkste voordelen van?
digitaal beoordelen

Digitaal beoordelen: de belangrijkste voordelen

  • Een belangrijk voordeel van digitaal beoordelen is dat het niet meer op papier gebeurt. Daarmee is de beoordeling AVG-proof, omdat het in een systeem beschermd wordt.
  • Vanuit HR of Personeelszaken is het heel eenvoudig om de voortgang van het proces te bewaken en te monitoren.
  • Door digitaal te werken kun je prima een dossier opbouwen en centraal bewaren.
  • Prettig is een digitaal formulier helemaal naar eigen wens is op te zetten en te voorzien van een eigen beoordelingstructuur. Maatwerk is hierin vrij eenvoudig te realiseren.
  • Via een app en/of afgeschermde applicatie zijn beoordelingen altijd online in te zien.
  • Alle processen rondom de beoordeling kunnen eveneens gedigitaliseerd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het versturen van een bericht naar de leidinggevende dat een nieuw functioneringsgesprek nodig is, inclusief het direct inplannen. Zo worden deze gesprekken niet vergeten en op tijd ingeregeld.

Voordelen voor de manager

Naast de al genoemde voordelen, zijn er ook nog voordelen die specifiek voor de manager gelden. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Digitale ondertekening.
  • Het bijhouden van allerlei competenties. Je kunt zien wanneer opleidingen aflopen en krijgt een compleet overzicht van gevolgde opleidingen en cursussen in de beoordeling. Zo heb je de hele historie direct bij de hand.
  • Een POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) kan direct in de beoordeling verwerkt worden.

Voordelen voor de medewerker

Ook voor de medewerker zijn er voordelen.

  • Je bent bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van je manager of HR om beoordelingen in te kunnen zien. Inloggen in de app of online omgeving is genoeg om alle gegevens in te kunnen zien.
  • Gemaakte afspraken worden direct in de eigen agenda vastgelegd.

Er zijn nog altijd veel bedrijven en organisaties die op analoge wijze beoordelen. Soms worden formulieren ingescand en zo gedigitaliseerd, maar het hele proces van a tot z digitaliseren, levert de grootste efficiencywinst op. En daarmee ook tijdwinst.

Meer weten over digitaal beoordelen?

We vertellen graag alles over het digitaliseren en automatiseren van beoordelingen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog april 23, 2024

Preview:

Na meerdere keren te zijn uitgesteld, is het nu eindelijk zover en moeten grotere bedrijven vanaf 1 juli 2024 hun CO2-uitstoot op het gebied van gereden kilometers rapporteren. Over de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) bestaat nog heel wat onduidelijkheid, zo ervaren wij in de praktijk.

• Blog april 23, 2024

Onduidelijkheid over CO2-rapportage uitgelegd

Preview:

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder het correct omgaan met overuren en het uitbetalen hiervan. Maar hoe werkt dit precies, welke regels zitten hier aan vast en welke opties heb je allemaal? Met de juiste kennis kun je een eerlijke en transparante werkomgeving creëren voor je werknemers. In deze blog zetten we daarom alles wat je moet weten over het uitbetalen van overuren voor je op een rij.

Overuren uitbetalen: Alles wat je als werkgever moet weten

• Blog maart 18, 2024

Preview:

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsfondsen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Aof-premie. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en herberekend. Maar hoe werkt dit precies, geldt voor jou het lage of hoge tarief en wat betekent dit voor jou als werkgever? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten.

• Blog maart 18, 2024

Aof-premie 2024: Alles wat je moet weten