close

Handige koppelingen voor pensioen- en inkomensverzekeringen

BCS Online app
Het regelen en aanleveren van alle werkzaamheden omtrent pensioen- en inkomensverzekeringen kan veel tijd in beslag nemen. Om deze administratieve belasting bij jou weg te nemen heeft onze software een koppeling die ervoor zorgt dat wijzigingen automatisch worden doorgevoerd in de polisadministratie van de verzekeringsmaatschappijen. Na inrichting heb je er geen omkijken meer naar. Zo houd je meer tijd over voor andere HR- en salarisadministratie taken.
BCS Online app

Aanleveren van mutaties wordt verleden tijd

Bij dit soort verzekeringen zul je mutaties in je werknemersbestand moeten doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. Dit gaat dan onder andere om in- en uitdiensttreding en parttime- en salariswijzigingen. Voor elke verzekeringsmaatschappij bestaat een eigen portaal om deze mutaties door te geven. Ieder portaal werkt dan weer met eigen inlog- en verwerkingsschermen. Hoe fijn is het dan om deze extra administratieve belasting weg te halen?

Welke verzekeringen betreft dit?

Inkomens- en Verzuimverzekeringen

Veel werkgevers kiezen ervoor om hun personeel te verzekeren tegen inkomensverlies als gevolg van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Deze verzekeringen worden, al dan niet met tussenkomst van een assurantiekantoor, ondergebracht bij de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Voorbeelden hiervan zijn de WIA-verzekeringen, Verzuimverzekeringen en Eigenrisicodragerschap.

Pensioenverzekeringen

Werkgevers die niet onder een Bedrijfstakpensioenfonds vallen, kunnen hun werknemers ook een pensioenregeling aanbieden. Deze pensioenverzekeringen worden ook, al dan niet met tussenkomst van een assurantiekantoor, ondergebracht bij de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Wanneer je bedrijf is aangesloten bij een Bedrijfstakpensioenfonds is de aanlevering aan de pensioenuitvoerder meestal al via jouw salarispakket geregeld, bijvoorbeeld via de UPA (Uniforme Pensioen Aangifte).

Declaraties online invoeren in BCS Online

Wil je ook tijd besparen door gebruik te maken van deze koppelingen? Neem dan contact op met jouw contactpersoon en we helpen je graag verder! Wil je eerst meer weten over onze software, vraag dan een gratis demo aan.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog mei 27, 2024

Preview:

De rol van een HR Manager is tegenwoordig veel breder dan het uitvoeren van de personeelsadministratie, werving en selectie en behoud van de medewerkerstevredenheid. Het gaat bijvoorbeeld ook over inclusieve werkgelegenheid.

• Blog mei 27, 2024

Inclusieve werkgelegenheid: informatie voor HR Managers

• Blog mei 16, 2024

Preview:

Een effectief Human Resources (HR) beleid is geen luxe, maar eerder een noodzaak voor moderne organisaties die streven naar groei en succes. Het draagt niet alleen bij aan een gezonde werkomgeving en het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar helpt ook om de bedrijfsdoelen te behalen.

• Blog mei 16, 2024

De 5 onmisbare elementen van een strategisch HR beleid

• Blog mei 7, 2024

Preview:

De voorbereidingen binnen organisaties voor de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) is in volle gang. We merken echter dat er bij onze klanten soms verwarring is over wat er komt kijken bij de verplichte CO2-rapportageplicht. Sommige klanten denken dat ze in alle gevallen gewoon een enquête kunnen uitvoeren, maar daarmee ben je er nog niet altijd.

• Blog mei 7, 2024

Is een enquête voldoende voor de CO2-rapportageplicht?