close

Handige koppelingen voor pensioen- en inkomensverzekeringen

BCS Online app Het regelen en aanleveren van alle werkzaamheden omtrent pensioen- en inkomensverzekeringen kan veel tijd in beslag nemen. Om deze administratieve belasting bij jou weg te nemen heeft onze software een koppeling die ervoor zorgt dat wijzigingen automatisch worden doorgevoerd in de polisadministratie van de verzekeringsmaatschappijen. Na inrichting heb je er geen omkijken meer naar. Zo houd je meer tijd over voor andere HR- en salarisadministratie taken.

BCS Online app

Aanleveren van mutaties wordt verleden tijd

Bij dit soort verzekeringen zul je mutaties in je werknemersbestand moeten doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. Dit gaat dan onder andere om in- en uitdiensttreding en parttime- en salariswijzigingen. Voor elke verzekeringsmaatschappij bestaat een eigen portaal om deze mutaties door te geven. Ieder portaal werkt dan weer met eigen inlog- en verwerkingsschermen. Hoe fijn is het dan om deze extra administratieve belasting weg te halen?

Welke verzekeringen betreft dit?

Inkomens- en Verzuimverzekeringen

Veel werkgevers kiezen ervoor om hun personeel te verzekeren tegen inkomensverlies als gevolg van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Deze verzekeringen worden, al dan niet met tussenkomst van een assurantiekantoor, ondergebracht bij de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Voorbeelden hiervan zijn de WIA-verzekeringen, Verzuimverzekeringen en Eigenrisicodragerschap.

Pensioenverzekeringen

Werkgevers die niet onder een Bedrijfstakpensioenfonds vallen, kunnen hun werknemers ook een pensioenregeling aanbieden. Deze pensioenverzekeringen worden ook, al dan niet met tussenkomst van een assurantiekantoor, ondergebracht bij de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Wanneer je bedrijf is aangesloten bij een Bedrijfstakpensioenfonds is de aanlevering aan de pensioenuitvoerder meestal al via jouw salarispakket geregeld, bijvoorbeeld via de UPA (Uniforme Pensioen Aangifte).

Declaraties online invoeren in BCS Online

Wil je ook tijd besparen door gebruik te maken van deze koppelingen? Neem dan contact op met jouw contactpersoon en we helpen je graag verder! Wil je eerst meer weten over onze software, vraag dan een gratis demo aan.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog februari 20, 2024

Preview:

De beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn jaarlijks weer een belangrijk moment. Hier hangen salaris- en promotiekansen vanaf, maar ook contractverlengingen. Het vermogen om eerlijke en onpartijdige evaluatie uit te voeren, is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. De HR afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Maar hoe kan HR bijdragen aan een eerlijke beoordeling van medewerkers, zonder dat dit sterk afhangt van de mening van een manager of andere leidinggevende? In deze blog delen we een aantal tips hoe je hier binnen jouw organisatie mee om kunt gaan.

• Blog februari 20, 2024

De rol van HR bij het objectief beoordelen van medewerkers

• Blog januari 9, 2024

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van Online Academie, een bedrijf dat bekend staat om haar learning experience platform (SaaS). De samenwerking tussen BCS en Online Academie is de zesde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde en de derde van dit jaar.

• Blog januari 9, 2024

We zijn erg blij om de succesvolle overname van Online Academie B.V. aan te mogen kondigen!

• Blog december 14, 2023

Preview:

In slechts dertien maanden heeft de dynamiek van loonstructuren een drastische wending genomen. Werknemers die voorheen met een maandsalaris van €2300 ruim boven het minimumloon zaten, staan nu op een kruispunt. Hoe is deze plotselinge verschuiving mogelijk?

• Blog december 14, 2023

Binnen 13 maanden van een comfortabel salaris naar een uitdaging met het minimumloon