Het regelen en aanleveren van alle werkzaamheden omtrent pensioen- en inkomensverzekeringen kan veel tijd in beslag nemen. Om deze administratieve belasting bij jou weg te nemen heeft onze software een koppeling die ervoor zorgt dat wijzigingen automatisch worden doorgevoerd in de polisadministratie van de verzekeringsmaatschappijen. Na inrichting heb je er geen omkijken meer naar. Zo houd je meer tijd over voor andere HR- en salarisadministratie taken.

Aanleveren van mutaties wordt verleden tijd

Bij dit soort verzekeringen zul je mutaties in je werknemersbestand moeten doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. Dit gaat dan onder andere om in- en uitdiensttreding en parttime- en salariswijzigingen. Voor elke verzekeringsmaatschappij bestaat een eigen portaal om deze mutaties door te geven. Ieder portaal werkt dan weer met eigen inlog- en verwerkingsschermen. Hoe fijn is het dan om deze extra administratieve belasting weg te halen?

Welke verzekeringen betreft dit?

Inkomens- en Verzuimverzekeringen

Veel werkgevers kiezen ervoor om hun personeel te verzekeren tegen inkomensverlies als gevolg van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Deze verzekeringen worden, al dan niet met tussenkomst van een assurantiekantoor, ondergebracht bij de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Voorbeelden hiervan zijn de WIA-verzekeringen, Verzuimverzekeringen en Eigenrisicodragerschap.

Declaraties online invoeren in BCS Online

Pensioenverzekeringen

Werkgevers die niet onder een Bedrijfstakpensioenfonds vallen, kunnen hun werknemers ook een pensioenregeling aanbieden. Deze pensioenverzekeringen worden ook, al dan niet met tussenkomst van een assurantiekantoor, ondergebracht bij de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Wanneer je bedrijf is aangesloten bij een Bedrijfstakpensioenfonds is de aanlevering aan de pensioenuitvoerder meestal al via jouw salarispakket geregeld, bijvoorbeeld via de UPA (Uniforme Pensioen Aangifte).

Wil je ook tijd besparen door gebruik te maken van deze koppelingen? Neem dan contact op met jouw contactpersoon en we helpen je graag verder! Wil je eerst meer weten over onze software, vraag dan een gratis demo aan.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Salarisadministratie software

BCS. Het geheel dat loont.