close

Werktijdverkorting: hoe werkt het precies?

Werktijdverkorting Werkgevers mogen onder bijzondere voorwaarden de werktijd van werknemers verkorten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een brand, een epidemie (zoals met het coronavirus) of extreme omstandigheden zoals een aardbeving, strenge vorst of overstroming. In principe gaat het om onvoorziene omstandigheden die grote invloed hebben op de werkzaamheden binnen je bedrijf. Bij werktijdverkorting blijven werknemers gewoon in dienst bij de werkgever en het inkomen van hen blijft gelijk. Het resterende deel wordt namelijk door het UWV betaald.

Werktijdverkorting

Wat zijn de regels van werktijdverkorting?

Werktijdverkorting is toegestaan als jouw organisatie:

  • tenminste 20% minder aan werkzaamheden heeft dan in de normale situatie
  • hiermee te maken heeft voor een periode van 2 tot 24 weken

Voor wie geldt de werktijdverkorting?

Werkgevers hebben meestal voor werknemers een loondoorbetalingsplicht. Voor de werknemers bij wie dat het geval is, geldt de werktijdverkorting. Het geldt niet voor personeel dat bijvoorbeeld aan de hand van een uitzendcontract of oproepcontract met nuluren in dienst is.

Waar en wanneer vraag ik werktijdverkorting aan?

Je kan werktijdverkorting aanvragen als je inderdaad als bedrijf te maken krijgt met bijzondere omstandigheden. Dit doe je bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daar wordt beoordeeld of je inderdaad aanspraak maakt op de regeling.

Hoe vraag ik werktijdverkorting aan?

Je kan werktijdverkorting aanvragen via het formulier op de website van het Ministerie van SZW. Zodra je je vergunning hebt, meld je dit ook bij het UWV via het formulier op de website. Je werktijdverkorting is ingegaan.

Hoe werkt de werktijdverkorting?

Op het moment dat je werktijdverkorting ingaat, verandert er eigenlijk niets aan je salarisadministratie. Je personeel ontvangt hetzelfde loon van jou als werkgever. Ook lopen de pensioenpremies gewoon door. Wel valt je personeel plotseling onder de regels van het UWV en zijn je werknemers dus uitkeringsgerechtigd. Jij als werkgever krijgt vervolgens vanuit het UWV de aangevraagde werktijdverkorting teruggestort.

Hoelang duurt de werktijdverkorting?

De werktijdverkorting vraag je aan voor maximaal zes weken. Daarna kun je een verzoek tot verlenging doen. Als je dit doet, dan kijkt het Ministerie van SZW naar je situatie en beoordeelt het of de situatie gedurende de periode is verbeterd. Als het verzoek tot verlenging wordt goedgekeurd, wordt de werktijdverkorting met zes weken verlengd. Let op dat dit maar tot vier keer toe kan, met een totale periode van 24 weken.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog februari 20, 2024

Preview:

De beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn jaarlijks weer een belangrijk moment. Hier hangen salaris- en promotiekansen vanaf, maar ook contractverlengingen. Het vermogen om eerlijke en onpartijdige evaluatie uit te voeren, is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. De HR afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Maar hoe kan HR bijdragen aan een eerlijke beoordeling van medewerkers, zonder dat dit sterk afhangt van de mening van een manager of andere leidinggevende? In deze blog delen we een aantal tips hoe je hier binnen jouw organisatie mee om kunt gaan.

• Blog februari 20, 2024

De rol van HR bij het objectief beoordelen van medewerkers

• Blog januari 9, 2024

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van Online Academie, een bedrijf dat bekend staat om haar learning experience platform (SaaS). De samenwerking tussen BCS en Online Academie is de zesde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde en de derde van dit jaar.

• Blog januari 9, 2024

We zijn erg blij om de succesvolle overname van Online Academie B.V. aan te mogen kondigen!

• Blog december 14, 2023

Preview:

In slechts dertien maanden heeft de dynamiek van loonstructuren een drastische wending genomen. Werknemers die voorheen met een maandsalaris van €2300 ruim boven het minimumloon zaten, staan nu op een kruispunt. Hoe is deze plotselinge verschuiving mogelijk?

• Blog december 14, 2023

Binnen 13 maanden van een comfortabel salaris naar een uitdaging met het minimumloon