close

Werktijdverkorting: hoe werkt het precies?

Werktijdverkorting
Werkgevers mogen onder bijzondere voorwaarden de werktijd van werknemers verkorten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een brand, een epidemie (zoals met het coronavirus) of extreme omstandigheden zoals een aardbeving, strenge vorst of overstroming. In principe gaat het om onvoorziene omstandigheden die grote invloed hebben op de werkzaamheden binnen je bedrijf. Bij werktijdverkorting blijven werknemers gewoon in dienst bij de werkgever en het inkomen van hen blijft gelijk. Het resterende deel wordt namelijk door het UWV betaald.
Werktijdverkorting

Wat zijn de regels van werktijdverkorting?

Werktijdverkorting is toegestaan als jouw organisatie:

  • tenminste 20% minder aan werkzaamheden heeft dan in de normale situatie
  • hiermee te maken heeft voor een periode van 2 tot 24 weken

Voor wie geldt de werktijdverkorting?

Werkgevers hebben meestal voor werknemers een loondoorbetalingsplicht. Voor de werknemers bij wie dat het geval is, geldt de werktijdverkorting. Het geldt niet voor personeel dat bijvoorbeeld aan de hand van een uitzendcontract of oproepcontract met nuluren in dienst is.

Waar en wanneer vraag ik werktijdverkorting aan?

Je kan werktijdverkorting aanvragen als je inderdaad als bedrijf te maken krijgt met bijzondere omstandigheden. Dit doe je bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daar wordt beoordeeld of je inderdaad aanspraak maakt op de regeling.

Hoe vraag ik werktijdverkorting aan?

Je kan werktijdverkorting aanvragen via het formulier op de website van het Ministerie van SZW. Zodra je je vergunning hebt, meld je dit ook bij het UWV via het formulier op de website. Je werktijdverkorting is ingegaan.

Hoe werkt de werktijdverkorting?

Op het moment dat je werktijdverkorting ingaat, verandert er eigenlijk niets aan je salarisadministratie. Je personeel ontvangt hetzelfde loon van jou als werkgever. Ook lopen de pensioenpremies gewoon door. Wel valt je personeel plotseling onder de regels van het UWV en zijn je werknemers dus uitkeringsgerechtigd. Jij als werkgever krijgt vervolgens vanuit het UWV de aangevraagde werktijdverkorting teruggestort.

Hoelang duurt de werktijdverkorting?

De werktijdverkorting vraag je aan voor maximaal zes weken. Daarna kun je een verzoek tot verlenging doen. Als je dit doet, dan kijkt het Ministerie van SZW naar je situatie en beoordeelt het of de situatie gedurende de periode is verbeterd. Als het verzoek tot verlenging wordt goedgekeurd, wordt de werktijdverkorting met zes weken verlengd. Let op dat dit maar tot vier keer toe kan, met een totale periode van 24 weken.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

Preview:

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder het correct omgaan met overuren en het uitbetalen hiervan. Maar hoe werkt dit precies, welke regels zitten hier aan vast en welke opties heb je allemaal? Met de juiste kennis kun je een eerlijke en transparante werkomgeving creëren voor je werknemers. In deze blog zetten we daarom alles wat je moet weten over het uitbetalen van overuren voor je op een rij.

Overuren uitbetalen: Alles wat je als werkgever moet weten

• Blog maart 18, 2024

Preview:

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsfondsen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Aof-premie. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en herberekend. Maar hoe werkt dit precies, geldt voor jou het lage of hoge tarief en wat betekent dit voor jou als werkgever? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten.

• Blog maart 18, 2024

Aof-premie 2024: Alles wat je moet weten

• Blog maart 5, 2024

Preview:

In de volksmond heet het nog altijd de loonbelastingverklaring, de echte naam is opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Als werkgever ben je wettelijk verplicht om bepaalde gegevens op te vragen die nodig zijn voor het inhouden van de loonheffingen. Hoe vul je de opgave gegevens voor de loonheffingen precies in en waarom is deze verklaring zo belangrijk? In deze blog zetten we alles voor je op een rij.

• Blog maart 5, 2024

Loonbelastingverklaring: Wat is het en hoe vul je het goed in?