close

HR Workflow: Makkelijker en efficiënter werken kan echt!

HR Workflow Het komt in elk bedrijf voor: processen die volgens een vast stramien verlopen. Neem een sollicitatieprocedure. Voor HR gaat het om de processen die betrekking hebben op instroom, doorstroom en uitstroom.

HR Workflow

Het komt in elk bedrijf voor: processen die volgens een vast stramien verlopen. Neem een sollicitatieprocedure. Voor HR gaat het om de processen die betrekking hebben op instroom, doorstroom en uitstroom. Bij de uitvoer van deze processen zijn meerdere mensen betrokken, worden verschillende acties uitgevoerd waaronder digitale documenten opstellen en ondertekenen en worden beslissingen genomen die weer kunnen leiden tot een ander proces.

Wat is een HR workflow?

Het automatiseren van deze processen noemen we workflow, wat de efficiency bevordert en de kans op fouten reduceert. Daarnaast wordt er volgens een bepaalde uniformiteit gewerkt, wat in het kader van certificering en kwaliteit belangrijk is. Neem een sollicitatieprocedure. De sollicitant kan via de website zijn of haar gegevens invoeren, AVG verantwoord, om vervolgens aan de juiste vacature gekoppeld te worden en hierdoor zichtbaar te zijn voor de betreffende leidinggevende. De leidinggevende of HR geeft aan of de sollicitant wordt uitgenodigd of afgewezen. Aan iedere stap zijn e-mails gekoppeld, zodat de communicatie richting sollicitant eenduidig en correct verloopt. Dit is één van de vele processen die in een workflow worden ondergebracht, waarbij verschillende mensen en afdelingen in het bedrijf automatisch ingeschakeld worden op het juiste moment.

Efficiency en nauwkeurigheid met digitale HR workflows

HR Workflows automatiseren is een onderwerp dat veel bedrijven en organisaties aanspreekt. Het verhoogt namelijk de efficiency en de nauwkeurigheid. De kans dat er iets tussen wal en schip valt, wordt uitgesloten. Alleen de nodige stappen worden gezet. Tegelijkertijd wordt alle communicatie in het digitaal dossier opgeslagen. Bedenk wat dit alleen al aan e-mailverkeer scheelt!

Hoe digitaliseren wij jouw HR workflow?

Hoe gaan we te werk? Altijd samen met de klant: daar komt immers de input vandaan. Natuurlijk zijn een flink aantal stappen voor elk bedrijf en organisatie bijna identiek, maar er zijn zeker bedrijfsspecifieke onderdelen. Dus: de processen duidelijk hebben en dat vervolgens vertalen in de software. Na de testfase kan de software dan ingezet worden. Het voordeel is dat de software HR de controle over de status van het proces geeft. En dat HR inzicht heeft in het proces tijdens de verschillende stappen. Een ander voorbeeld van bijvoorbeeld digitale gespreksformulieren, die een onderdeel zijn van de workflow met betrekking tot de gesprekkencyclus, is dat de informatie meetbaar gemaakt kan worden. Het gaat er namelijk niet alleen om dat de gesprekken gevoerd worden, maar het is ook belangrijk te analyseren wat de uitkomst van de gesprekken is. En dat helpt weer om inzichtelijk te maken wat wél en wat níet goed verloopt in de organisatie.

Meer weten?

We vertellen graag nog veel meer over workflow en wat we voor u kunnen betekenen. Laat u informeren en bekijk wat de mogelijkheden zijn!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog oktober 24, 2023

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van epowerhr, een vooraanstaand Belgisch HR-softwarebedrijf. Deze strategische stap, die vandaag werd aangekondigd, markeert de eerste overname over de Nederlandse grens voor BCS en bevestigt de ambitie om een toonaangevende leverancier van HR- en payrollsoftware te worden in Europa. De samenwerking tussen BCS en epowerhr is de vijfde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde.

• Blog oktober 24, 2023

BCS HR Software breidt marktpositie uit met de overname van het Belgische epowerhr

• Blog september 12, 2023

Preview:

Veel werkgevers beschouwen de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (WTA) als logisch en hebben zich niet echt verdiept in alle nieuwe verplichtingen. Daardoor wordt de wet in de praktijk nog niet altijd goed toegepast. In deze blog geven we je een aantal tips voor onderdelen van de WTA die vaak niet optimaal geregeld zijn en waarmee je kunt nagaan hoe jij als organisatie deze zaken kunt verbeteren.

• Blog september 12, 2023

Toepassing Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de praktijk

• Blog augustus 28, 2023

Preview:

Ooit bestonden de eerste dagen van werknemers alleen uit het invullen van papierwerk of het bijwonen van een paar korte vergaderingen. Toen was de verwachting dat nieuwe werknemers al doende leerden. Spoiler alert! Dat inwerkproces eindigt meestal met verspilde tijd en geld, gekenmerkt door nieuwe werknemers die veranderen in niet-betrokken teamleden en de organisatie voortijdig verlaten.

• Blog augustus 28, 2023

Wat is de impact van een goed versus een slecht onboardingsproces?