Vitaliteit en welzijn zijn belangrijke speerpunten binnen de organisatie. Gezonde en gelukkige werknemers zijn namelijk betere werknemers. Niet voor niets dat veel bedrijven zich inzetten om werknemers te ondersteunen in hun gezonde levensstijl. Dat kan op veel verschillende manieren, waarbij een bedrijfsfitnessabonnement een veelvoorkomende optie is.

Waarom is sporten belangrijk voor werknemers?

We weten natuurlijk allemaal dat sporten gezond is voor ons lichaam en onze geest. Enkele van de voordelen zijn:

  • Het verkleint de risico’s op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten
  • Het verhoogt de weerstand, met minder verzuim tot gevolg
  • Het helpt om stress kwijt te raken, waardoor de concentratie verbetert en productiviteit toeneemt

Deze voordelen zijn zowel privé als op het werk merkbaar. Het aanmoedigen van een gezonde levensstijl in combinatie met sporten helpt werkgevers om het verzuim terug te dringen en de productiviteit te verhogen. Een bedrijfsfitnessabonnement kan daarbij een oplossing bieden, maar hoe werkt dat eigenlijk?

John arano h4i9 G de7 Po unsplash

Hoe werkt een bedrijfsfitnessabonnement?

Het ondersteunen van je werknemer op het gebied van sporten kan door een werkgeversbijdrage aan te bieden of het bedrijfsfitnessabonnement in te houden van het bruto salaris. Het is echter lastig om per werknemer voor zijn eigen specifieke sportlocatie voorwaarden op te stellen. Er zijn een aantal aanbieders van bedrijfsfitnessabonnementen waar honderden sportlocaties bij zijn aangesloten, zodat jouw werknemers altijd in de buurt kunnen sporten.

Werkkostenregeling

De WKR biedt werkgevers de mogelijkheid om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke telefoon of een reisabonnement voor het OV. Een sportabonnement kan hier ook onder vallen.

De kosten voor een sportabonnement vallen binnen de vrije ruimte, waardoor je als organisatie gebruik kunt maken van de belastingvoordelen. Het is hierbij wel erg belangrijk dat je je aan alle voorwaarden houdt en binnen het criterium blijft.

Zo wordt de vrije ruimte binnen de WKR bepaald als een vast percentage van je fiscale loonsom. Binnen deze ruimte maak je gebruik van belastingvoordelen, maar ga je over de vrije ruimte heen, dan betaal je een eindheffing van 80%. Lees hier meer over de WKR regeling.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Salarisadministratie software

BCS. Het geheel dat loont.