close

Vitaliteit binnen je organisatie: hoe werkt een bedrijfsfitnessabonnement?

Victor freitas q Z U9z4 TQ6 A unsplash Vitaliteit en welzijn zijn belangrijke speerpunten binnen de organisatie. Gezonde en gelukkige werknemers zijn namelijk betere werknemers. Niet voor niets dat veel bedrijven zich inzetten om werknemers te ondersteunen in hun gezonde levensstijl. Dat kan op veel verschillende manieren, waarbij een bedrijfsfitnessabonnement een veelvoorkomende optie is.

Victor freitas q Z U9z4 TQ6 A unsplash

Waarom is sporten belangrijk voor werknemers?

We weten natuurlijk allemaal dat sporten gezond is voor ons lichaam en onze geest. Enkele van de voordelen zijn:

  • Het verkleint de risico’s op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten
  • Het verhoogt de weerstand, met minder verzuim tot gevolg
  • Het helpt om stress kwijt te raken, waardoor de concentratie verbetert en productiviteit toeneemt

Deze voordelen zijn zowel privé als op het werk merkbaar. Het aanmoedigen van een gezonde levensstijl in combinatie met sporten helpt werkgevers om het verzuim terug te dringen en de productiviteit te verhogen. Een bedrijfsfitnessabonnement kan daarbij een oplossing bieden, maar hoe werkt dat eigenlijk?

Hoe werkt een bedrijfsfitnessabonnement?

Het ondersteunen van je werknemer op het gebied van sporten kan door een werkgeversbijdrage aan te bieden of het bedrijfsfitnessabonnement in te houden van het bruto salaris. Het is echter lastig om per werknemer voor zijn eigen specifieke sportlocatie voorwaarden op te stellen. Er zijn een aantal aanbieders van bedrijfsfitnessabonnementen waar honderden sportlocaties bij zijn aangesloten, zodat jouw werknemers altijd in de buurt kunnen sporten.

John arano h4i9 G de7 Po unsplash

Werkkostenregeling

De WKR biedt werkgevers de mogelijkheid om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke telefoon of een reisabonnement voor het OV. Een sportabonnement kan hier ook onder vallen.

De kosten voor een sportabonnement vallen binnen de vrije ruimte, waardoor je als organisatie gebruik kunt maken van de belastingvoordelen. Het is hierbij wel erg belangrijk dat je je aan alle voorwaarden houdt en binnen het criterium blijft.

Zo wordt de vrije ruimte binnen de WKR bepaald als een vast percentage van je fiscale loonsom. Binnen deze ruimte maak je gebruik van belastingvoordelen, maar ga je over de vrije ruimte heen, dan betaal je een eindheffing van 80%. Lees hier meer over de WKR regeling.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Gerelateerde blogs

• Blog augustus 30, 2022

Preview:

Steeds vaker zien we dat werkgevers de werkkostenregeling (WKR) op verschillende manieren gebruiken en inzetten. Zo kiezen veel werkgevers ervoor om van de WKR een onbelaste bonus (bijvoorbeeld aan het einde van het jaar) uit te keren aan hun werknemers. Kan dit zomaar? En wat zijn de regels die hieraan verbonden zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

• Blog augustus 30, 2022

Onbelaste bonus onder de WKR

• Blog februari 22, 2021

Preview:

De WKR vrije ruimte is voor 2021 verhoogd naar 3,0%. Hoe kun je deze extra vrije ruimte inzetten tijdens de corona crisis? In deze blog vertellen we er meer over.

• Blog februari 22, 2021

Verruiming WKR vrije ruimte tijdens corona crisis