close

Zo stimuleer je de ontwikkeling van je medewerkers

ontwikkeling medewerkers
Je medewerkers laten studeren is prima. Maar het werkt nog beter als je je daarover zelf de regie geeft. En dat kan. Lees onze blog om te leren hoe je dat doet!
ontwikkeling medewerkers

Bij verschillende organisaties volgen medewerkers alleen een opleiding als er nieuwe wet- en regelgeving komt of als er nieuw computerprogramma wordt aangeschaft. HRM meldt de medewerkers dan aan voor een opleiding. Deze opleidingen worden gezien als iets extra’s naast het werk. Hele dagdelen worden gereserveerd, waarop al het andere werk natuurlijk wordt stilgelegd. Even weg van het werk kan de medewerkers dan binnen een beperkte tijd nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Dit helpt de medewerker heel goed om een eerste basis te leggen qua kennis!

Alleen klassikaal leren?

De voordelen van nieuwe software, van Delta HRP en BCS Online, leren medewerkers vooral in de praktijk. Het is daarom belangrijk dat medewerkers ook op de werkplek de mogelijkheid krijgen om te blijven leren. We mogen niet verwachten dat kennis opdoen, via een opleiding van een dagdeel of twee, voldoende is om alle kennis te verkrijgen. Krijg je thuis bijvoorbeeld een nieuwe iPhone/Samsung? Dan ontdek je beetje voor beetje wat die allemaal kan. Een huisgenoot vertelt je hoe je eenvoudig de beste foto’s kunt maken. En zelf ontdek je een aantal handige functies als je op een rustig moment eindelijk de “Tips pagina” eens doorleest.

Leren ook op het werk

Alleen je kennis opdoen tijdens een of enkele klassikale trainingen is tegenwoordig niet meer voldoende. Leren hoort onderdeel te zijn van ieders dagelijkse werkzaamheden. Bijvoorbeeld door op het moment dat je de initiële vakantiedagen berekent, de online help bestudeert of in andere gevallen een handleiding van het klantportaal. Tegenwoordig kun je, voor het opdoen van kennis, ook verschillende instructievideo’s bekijken op internet. Ook BCS is gestart met het ontwikkelen van instructievideo’s.

Geef de medewerker zelf de regie

Medewerkers dienen continu met leren bezig te zijn. Belangrijk bij continu leren is wel dat medewerkers zelf kunnen inplannen wanneer en wat ze willen bestuderen. En dat al het materiaal beschikbaar is, zoals trainingsmateriaal, online hulp en instructies op het klantportaal. Wanneer er ook gebruik gemaakt kan worden van leervideo’s dan zouden deze het beste via een persoonlijke online leeromgeving aangeboden kunnen worden. Zorg ervoor dat studiemateriaal zoveel mogelijk online beschikbaar is! Dan kunnen medewerkers ook op een thuiswerkdag een uurtje besteden aan het leren van de ins en outs van de software van BCS.

Leren doe je samen

Als medewerkers zelf kunnen bepalen wat, waar en wanneer ze leren, is dat meestal een extra motivatie om met de eigen ontwikkeling aan de slag te blijven. Op het moment dat medewerkers handige mogelijkheden van de BCS software met elkaar delen, zal dat motiveren om nog meer kennis met elkaar te delen. Zeker als de hele organisatie het nut van samen leren en ontwikkelen blijft uitdragen. Ideaal zou zijn als medewerkers iedere werkweek standaard tijd krijgen om te ontwikkelen. Blijf daarom aandacht schenken aan het belang van continu leren!

Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

Preview:

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder het correct omgaan met overuren en het uitbetalen hiervan. Maar hoe werkt dit precies, welke regels zitten hier aan vast en welke opties heb je allemaal? Met de juiste kennis kun je een eerlijke en transparante werkomgeving creëren voor je werknemers. In deze blog zetten we daarom alles wat je moet weten over het uitbetalen van overuren voor je op een rij.

Overuren uitbetalen: Alles wat je als werkgever moet weten

• Blog maart 18, 2024

Preview:

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsfondsen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Aof-premie. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en herberekend. Maar hoe werkt dit precies, geldt voor jou het lage of hoge tarief en wat betekent dit voor jou als werkgever? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten.

• Blog maart 18, 2024

Aof-premie 2024: Alles wat je moet weten

• Blog maart 5, 2024

Preview:

In de volksmond heet het nog altijd de loonbelastingverklaring, de echte naam is opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Als werkgever ben je wettelijk verplicht om bepaalde gegevens op te vragen die nodig zijn voor het inhouden van de loonheffingen. Hoe vul je de opgave gegevens voor de loonheffingen precies in en waarom is deze verklaring zo belangrijk? In deze blog zetten we alles voor je op een rij.

• Blog maart 5, 2024

Loonbelastingverklaring: Wat is het en hoe vul je het goed in?