close

Zo stimuleer je de ontwikkeling van je medewerkers

ontwikkeling medewerkers Je medewerkers laten studeren is prima. Maar het werkt nog beter als je je daarover zelf de regie geeft. En dat kan. Lees onze blog om te leren hoe je dat doet!

ontwikkeling medewerkers

Bij verschillende organisaties volgen medewerkers alleen een opleiding als er nieuwe wet- en regelgeving komt of als er nieuw computerprogramma wordt aangeschaft. HRM meldt de medewerkers dan aan voor een opleiding. Deze opleidingen worden gezien als iets extra’s naast het werk. Hele dagdelen worden gereserveerd, waarop al het andere werk natuurlijk wordt stilgelegd. Even weg van het werk kan de medewerkers dan binnen een beperkte tijd nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Dit helpt de medewerker heel goed om een eerste basis te leggen qua kennis!

Alleen klassikaal leren?

De voordelen van nieuwe software, van Delta HRP en BCS Online, leren medewerkers vooral in de praktijk. Het is daarom belangrijk dat medewerkers ook op de werkplek de mogelijkheid krijgen om te blijven leren. We mogen niet verwachten dat kennis opdoen, via een opleiding van een dagdeel of twee, voldoende is om alle kennis te verkrijgen. Krijg je thuis bijvoorbeeld een nieuwe iPhone/Samsung? Dan ontdek je beetje voor beetje wat die allemaal kan. Een huisgenoot vertelt je hoe je eenvoudig de beste foto’s kunt maken. En zelf ontdek je een aantal handige functies als je op een rustig moment eindelijk de “Tips pagina” eens doorleest.

Leren ook op het werk

Alleen je kennis opdoen tijdens een of enkele klassikale trainingen is tegenwoordig niet meer voldoende. Leren hoort onderdeel te zijn van ieders dagelijkse werkzaamheden. Bijvoorbeeld door op het moment dat je de initiële vakantiedagen berekent, de online help bestudeert of in andere gevallen een handleiding van het klantportaal. Tegenwoordig kun je, voor het opdoen van kennis, ook verschillende instructievideo’s bekijken op internet. Ook BCS is gestart met het ontwikkelen van instructievideo’s.

Geef de medewerker zelf de regie

Medewerkers dienen continu met leren bezig te zijn. Belangrijk bij continu leren is wel dat medewerkers zelf kunnen inplannen wanneer en wat ze willen bestuderen. En dat al het materiaal beschikbaar is, zoals trainingsmateriaal, online hulp en instructies op het klantportaal. Wanneer er ook gebruik gemaakt kan worden van leervideo’s dan zouden deze het beste via een persoonlijke online leeromgeving aangeboden kunnen worden. Zorg ervoor dat studiemateriaal zoveel mogelijk online beschikbaar is! Dan kunnen medewerkers ook op een thuiswerkdag een uurtje besteden aan het leren van de ins en outs van de software van BCS.

Leren doe je samen

Als medewerkers zelf kunnen bepalen wat, waar en wanneer ze leren, is dat meestal een extra motivatie om met de eigen ontwikkeling aan de slag te blijven. Op het moment dat medewerkers handige mogelijkheden van de BCS software met elkaar delen, zal dat motiveren om nog meer kennis met elkaar te delen. Zeker als de hele organisatie het nut van samen leren en ontwikkelen blijft uitdragen. Ideaal zou zijn als medewerkers iedere werkweek standaard tijd krijgen om te ontwikkelen. Blijf daarom aandacht schenken aan het belang van continu leren!

Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog oktober 24, 2023

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van epowerhr, een vooraanstaand Belgisch HR-softwarebedrijf. Deze strategische stap, die vandaag werd aangekondigd, markeert de eerste overname over de Nederlandse grens voor BCS en bevestigt de ambitie om een toonaangevende leverancier van HR- en payrollsoftware te worden in Europa. De samenwerking tussen BCS en epowerhr is de vijfde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde.

• Blog oktober 24, 2023

BCS HR Software breidt marktpositie uit met de overname van het Belgische epowerhr

• Blog september 12, 2023

Preview:

Veel werkgevers beschouwen de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (WTA) als logisch en hebben zich niet echt verdiept in alle nieuwe verplichtingen. Daardoor wordt de wet in de praktijk nog niet altijd goed toegepast. In deze blog geven we je een aantal tips voor onderdelen van de WTA die vaak niet optimaal geregeld zijn en waarmee je kunt nagaan hoe jij als organisatie deze zaken kunt verbeteren.

• Blog september 12, 2023

Toepassing Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de praktijk

• Blog augustus 28, 2023

Preview:

Ooit bestonden de eerste dagen van werknemers alleen uit het invullen van papierwerk of het bijwonen van een paar korte vergaderingen. Toen was de verwachting dat nieuwe werknemers al doende leerden. Spoiler alert! Dat inwerkproces eindigt meestal met verspilde tijd en geld, gekenmerkt door nieuwe werknemers die veranderen in niet-betrokken teamleden en de organisatie voortijdig verlaten.

• Blog augustus 28, 2023

Wat is de impact van een goed versus een slecht onboardingsproces?