close

Wat is TWK op mijn loonstrook?

Wanneer je een loonstrook krijgt staat daar precies op welk salaris je die maand ontvangt. Echter kan het voorkomen dat bovenaan je loonstrook wordt gesproken over het "netto TWK resultaat".

De afkorting TWK staat voor TerugWerkendeKracht. Wanneer er een TWK-resultaat op de loonstrook vermeld wordt, betekent het dat je met terugwerkende kracht een extra bedrag gestort krijgt op je rekening. Vaak is dit bedrag positief en dus hoger dan je normale salaris, echter kan het soms ook gebeuren dat TWK negatief is en dat je dus eenmalig loon moet inleveren.

Waarom krijg ik een TWK correctie?

Bij het verwerken van de salarisadministratie komen correcties of wijzigingen voor die hadden moeten plaatsvinden op je verloning in het verleden. Bijvoorbeeld bij het ingaan van een nieuw CAO waardoor je recht hebt op een loonsverhoging. Deze loonsverhoging wordt dan door de salarisadministrateurs met terugwerkende kracht alsnog uitbetaald (of ingehouden). Deze herberekening op je loonstrook zorgt ervoor dat je 'extra' geld in je portemonnee krijgt en noemen we een TWK correctie.

Zelf een TWK loonstrook maken

Met onze salarissoftware Salaris en personeelssysteem HRM & Salaris is het mogelijk om TWK-mutaties over voorgaande periodes en loonjaren doen.

HRM & Salaris TWK correctie loonstrook:
TWK opdracht aanmaken > controle belastingdienst > over het jaar heen. Je voert de mutatie in (salariswijziging, wijziging in afdeling). Je geeft aan per wanneer, vervolgens draai je een TWK.

Heb je een vraag hierover? Neem contact op met onze supportdesk!

Is jouw vraag beantwoord?

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op!