x

Het outsourcen of uitbesteden van je salarisadministratie kan op twee manieren: intern óf extern. In deze blog vertellen we wat de voordelen zijn van outsourcing.

Het outsourcen of uitbesteden van de salarisadministratie kan op twee manieren. Allereerst intern, waarbij we het werk uitvoeren vanuit ons kantoor in Den Bosch. Of extern. Dan komt een specialist van BCS naar de klant toe om daar de salarisadministratie te verzorgen. Belangrijk is natuurlijk om helder te krijgen welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Op basis daarvan bekijken we hoeveel tijd de werkzaamheden vragen, zodat we een gerichte offerte kunnen uitbrengen. Het werk zal, zeker in het begin, worden uitgevoerd door een vast contactpersoon. Bij BCS beschikken over zo'n 20 à 25 salarisadministrateurs: zij kunnen maatwerk leveren.

Maar wat zijn de grote voordelen van het outsourcen van de salarisadministratie?

1. Altijd up-to-date kennis
Bij veel bedrijven wordt de salarisadministratie er door iemand vaak 'een beetje bij gedaan'. Daardoor ontbreekt vaak de juiste kennis en finesse in de materie.

2. Tijdwinst
Als iemand helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en goed thuis is in de materie, ligt tijdwinst voor de hand. Onze medewerker voert de salarisadministratie sneller uit en degene die de salarisadministratie voor het bedrijf voorheen deed, kan de kostbare tijd op een andere manier besteden. Doordat onze medewerkers bij meer klanten over de vloer komen, is er hierdoor kennis aanwezig om processen te beoordelen en eventueel aan te passen voor een nog optimalere salarisverwerking.

3. Het is goedkoper
Over kostbare tijd gesproken: outsourcen is qua kosten zeker interessant. Gemiddeld kost het uitvoeren van de salarisadministratie zo'n vier uur per maand. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan, maar in vergelijking met iemand in vaste dienst die dit 'erbij doet', zijn de kosten zeker niet hoog. In combinatie met de eerder genoemde punten (tijd en kennis) maakt dit de overweging om de salarisadministratie te outsourcen de moeite waard.

4. Zekerheid dat het werk goed wordt gedaan
De salarisadministrateurs van BCS doen feitelijk niets anders dan de salarisadministratie. Zij kennen het klappen van de zweep en kunnen dit onderdeel optimaal uitvoeren. Ook bent u ingeval van afwezigheid van de salarisadministrateur verzekerd van een back-up, er is altijd iemand die het werk kan overnemen.

5. Een kwestie van ervaring
Samenvattend kunnen we als vijfde voordeel noemen dat onze medewerkers ervaren mensen zijn die van de salarisadministratie letterlijk hun werk hebben gemaakt. Ze werken snel, goedkoper en goed.

Waarom niet?
Desondanks zijn er nog genoeg bedrijven en organisaties die de salarisadministratie graag zelf willen doen. Zij hebben het gevoel dat ze door outsourcen niet meer de controle hebben, ze willen de status weten en niet afhankelijk zijn van het opsturen van documentatie, bijvoorbeeld als het gaat om mutaties. Maar vaak zijn deze organisaties toch al klant bij BCS en verzorgen zo HR-zaken en bijvoorbeeld ziekteregistraties. Gegevens van werknemers zijn meestal al wel bekend bij ons. En in deze tijd van corona en noodzakelijke bezuinigingen, is outsourcen helemaal geen slecht idee!

Meer weten over het outsourcen van de salarisadministratie?

Informeer eens wat BCS kan doen om u te helpen en te ondersteunen!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Salarisadministratie

BCS. Het geheel dat loont.