close

5 redenen om de salarisadministratie uit te besteden

Salarisadministratie uitbesteden voordelen
Je salarisadministratie uitbesteden of outsourcen kan op twee manieren: intern of extern. In deze blog vertellen we wat de voordelen zijn van outsourcing.
Salarisadministratie uitbesteden voordelen

Je salarisadministratie uitbesteden of outsourcen kan op twee manieren. Allereerst intern, waarbij we het werk uitvoeren vanuit ons kantoor in Den Bosch. We kunnen ook extern helpen bij het verzorgen van de werkzaamheden. Dan komt een specialist van BCS naar je toe om op jouw eigen bedrijfslocatie de salarisadministratie te verzorgen.

Dankzij ons grote team van salarisadministrateurs die altijd van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte zijn, kunnen we maatwerk leveren. Ben je er nog niet helemaal over uit of uitbesteding van de salarisadministratie geschikt is voor jouw organisatie? We geven je vijf hele goede redenen om erover na te denken.

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

1. Altijd up-to-date kennis

Bij veel bedrijven wordt de salarisadministratie er door iemand 'een beetje bij gedaan'. Daardoor ontbreekt vaak de juiste kennis en finesse voor alle taken omtrent de salarisadministratie.

2. Tijdwinst

Als iemand helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en goed thuis is in de materie, ligt tijdwinst voor de hand. Onze medewerker voert de salarisadministratie sneller uit en degene die de salarisadministratie voor het bedrijf voorheen deed, kan de kostbare tijd op een andere manier besteden. Doordat onze medewerkers bij meer klanten over de vloer komen, is er kennis aanwezig om processen te beoordelen en eventueel aan te passen voor een nog optimalere salarisverwerking.

3. Het is goedkoper

Over kostbare tijd gesproken: salarisadministratie uitbesteden is qua kosten zeker interessant. Gemiddeld kost het uitvoeren van de salarisadministratie zo'n vier uur per maand. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan, maar in vergelijking met iemand in vaste dienst die dit 'erbij doet', zijn de kosten zeker niet hoog. In combinatie met de eerder genoemde punten (tijd en kennis) maakt dit de overweging om de salarisadministratie te outsourcen de moeite waard.

4. Zekerheid dat het werk goed wordt gedaan

De salarisadministrateurs van BCS doen feitelijk niets anders dan de salarisadministratie. Zij kennen het klappen van de zweep en kunnen dit onderdeel optimaal uitvoeren. Ook ben je in het geval van afwezigheid van de salarisadministrateur verzekerd van een back-up, er is altijd iemand die het werk kan overnemen.

5. Een kwestie van ervaring

Samenvattend kunnen we als vijfde voordeel noemen dat onze medewerkers ervaren mensen zijn die van de salarisadministratie letterlijk hun werk hebben gemaakt. Ze werken snel, goedkoper en goed.

Waarom organisaties liever niet uitbesteden

Desondanks zijn er nog genoeg bedrijven en organisaties die de salarisadministratie graag zelf willen doen. Zij hebben het gevoel dat ze door outsourcen niet meer de controle hebben, ze willen de status weten en niet afhankelijk zijn van het opsturen van documentatie, bijvoorbeeld als het gaat om mutaties. Maar vaak zijn deze organisaties toch al klant bij BCS en verzorgen we HR-zaken en bijvoorbeeld ziekteregistraties. Gegevens van werknemers zijn meestal al bekend bij ons. En in deze tijd van corona en noodzakelijke bezuinigingen, is de salarisadministratie uitbesteden helemaal geen slecht idee!

Onze Instapservice

Met de Instapservice van BCS nemen wij de gehele salarisadministratie uit handen. Zo kun jij je focussen op de belangrijkste processen en core business van de organisatie.

  • Altijd up-to-date Salarisadministratie
  • Mutaties verwerkt binnen 24 werkuren
  • Volledige implementatie en 1-op-1 training

Meer weten over het uitbesteden van de salarisadministratie?

Neem contact met ons op om te ontdekken wat wij kunnen doen om jou te helpen en te ondersteunen. We staan je graag telefonisch te woord 073 594 29 51 of start direct een gesprek via de live chat.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog mei 27, 2024

Preview:

De rol van een HR Manager is tegenwoordig veel breder dan het uitvoeren van de personeelsadministratie, werving en selectie en behoud van de medewerkerstevredenheid. Het gaat bijvoorbeeld ook over inclusieve werkgelegenheid.

• Blog mei 27, 2024

Inclusieve werkgelegenheid: informatie voor HR Managers

• Blog mei 16, 2024

Preview:

Een effectief Human Resources (HR) beleid is geen luxe, maar eerder een noodzaak voor moderne organisaties die streven naar groei en succes. Het draagt niet alleen bij aan een gezonde werkomgeving en het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar helpt ook om de bedrijfsdoelen te behalen.

• Blog mei 16, 2024

De 5 onmisbare elementen van een strategisch HR beleid

• Blog mei 7, 2024

Preview:

De voorbereidingen binnen organisaties voor de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) is in volle gang. We merken echter dat er bij onze klanten soms verwarring is over wat er komt kijken bij de verplichte CO2-rapportageplicht. Sommige klanten denken dat ze in alle gevallen gewoon een enquête kunnen uitvoeren, maar daarmee ben je er nog niet altijd.

• Blog mei 7, 2024

Is een enquête voldoende voor de CO2-rapportageplicht?