close

5 redenen om de salarisadministratie uit te besteden

Salarisadministratie uitbesteden voordelen Je salarisadministratie uitbesteden of outsourcen kan op twee manieren: intern of extern. In deze blog vertellen we wat de voordelen zijn van outsourcing.

Salarisadministratie uitbesteden voordelen

Je salarisadministratie uitbesteden of outsourcen kan op twee manieren. Allereerst intern, waarbij we het werk uitvoeren vanuit ons kantoor in Den Bosch. We kunnen ook extern helpen bij het verzorgen van de werkzaamheden. Dan komt een specialist van BCS naar je toe om op jouw eigen bedrijfslocatie de salarisadministratie te verzorgen.

Dankzij ons grote team van salarisadministrateurs die altijd van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte zijn, kunnen we maatwerk leveren. Ben je er nog niet helemaal over uit of uitbesteding van de salarisadministratie geschikt is voor jouw organisatie? We geven je vijf hele goede redenen om erover na te denken.

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

1. Altijd up-to-date kennis

Bij veel bedrijven wordt de salarisadministratie er door iemand 'een beetje bij gedaan'. Daardoor ontbreekt vaak de juiste kennis en finesse voor alle taken omtrent de salarisadministratie.

2. Tijdwinst

Als iemand helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en goed thuis is in de materie, ligt tijdwinst voor de hand. Onze medewerker voert de salarisadministratie sneller uit en degene die de salarisadministratie voor het bedrijf voorheen deed, kan de kostbare tijd op een andere manier besteden. Doordat onze medewerkers bij meer klanten over de vloer komen, is er kennis aanwezig om processen te beoordelen en eventueel aan te passen voor een nog optimalere salarisverwerking.

3. Het is goedkoper

Over kostbare tijd gesproken: salarisadministratie uitbesteden is qua kosten zeker interessant. Gemiddeld kost het uitvoeren van de salarisadministratie zo'n vier uur per maand. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan, maar in vergelijking met iemand in vaste dienst die dit 'erbij doet', zijn de kosten zeker niet hoog. In combinatie met de eerder genoemde punten (tijd en kennis) maakt dit de overweging om de salarisadministratie te outsourcen de moeite waard.

4. Zekerheid dat het werk goed wordt gedaan

De salarisadministrateurs van BCS doen feitelijk niets anders dan de salarisadministratie. Zij kennen het klappen van de zweep en kunnen dit onderdeel optimaal uitvoeren. Ook ben je in het geval van afwezigheid van de salarisadministrateur verzekerd van een back-up, er is altijd iemand die het werk kan overnemen.

5. Een kwestie van ervaring

Samenvattend kunnen we als vijfde voordeel noemen dat onze medewerkers ervaren mensen zijn die van de salarisadministratie letterlijk hun werk hebben gemaakt. Ze werken snel, goedkoper en goed.

Waarom organisaties liever niet uitbesteden

Desondanks zijn er nog genoeg bedrijven en organisaties die de salarisadministratie graag zelf willen doen. Zij hebben het gevoel dat ze door outsourcen niet meer de controle hebben, ze willen de status weten en niet afhankelijk zijn van het opsturen van documentatie, bijvoorbeeld als het gaat om mutaties. Maar vaak zijn deze organisaties toch al klant bij BCS en verzorgen we HR-zaken en bijvoorbeeld ziekteregistraties. Gegevens van werknemers zijn meestal al bekend bij ons. En in deze tijd van corona en noodzakelijke bezuinigingen, is de salarisadministratie uitbesteden helemaal geen slecht idee!

Onze Instapservice

Met de Instapservice van BCS nemen wij de gehele salarisadministratie uit handen. Zo kun jij je focussen op de belangrijkste processen en core business van de organisatie.

  • Altijd up-to-date Salarisadministratie
  • Mutaties verwerkt binnen 24 werkuren
  • Volledige implementatie en 1-op-1 training

Meer weten over het uitbesteden van de salarisadministratie?

Neem contact met ons op om te ontdekken wat wij kunnen doen om jou te helpen en te ondersteunen. We staan je graag telefonisch te woord 073 594 29 51 of start direct een gesprek via de live chat.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog februari 20, 2024

Preview:

De beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn jaarlijks weer een belangrijk moment. Hier hangen salaris- en promotiekansen vanaf, maar ook contractverlengingen. Het vermogen om eerlijke en onpartijdige evaluatie uit te voeren, is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. De HR afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Maar hoe kan HR bijdragen aan een eerlijke beoordeling van medewerkers, zonder dat dit sterk afhangt van de mening van een manager of andere leidinggevende? In deze blog delen we een aantal tips hoe je hier binnen jouw organisatie mee om kunt gaan.

• Blog februari 20, 2024

De rol van HR bij het objectief beoordelen van medewerkers

• Blog januari 9, 2024

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van Online Academie, een bedrijf dat bekend staat om haar learning experience platform (SaaS). De samenwerking tussen BCS en Online Academie is de zesde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde en de derde van dit jaar.

• Blog januari 9, 2024

We zijn erg blij om de succesvolle overname van Online Academie B.V. aan te mogen kondigen!

• Blog december 14, 2023

Preview:

In slechts dertien maanden heeft de dynamiek van loonstructuren een drastische wending genomen. Werknemers die voorheen met een maandsalaris van €2300 ruim boven het minimumloon zaten, staan nu op een kruispunt. Hoe is deze plotselinge verschuiving mogelijk?

• Blog december 14, 2023

Binnen 13 maanden van een comfortabel salaris naar een uitdaging met het minimumloon