close

De voordelen van ESS & MSS software

Login BCS Online Onze HRM software Delta en Polaris biedt standaard ESS en/of MSS software, waarmee je werknemers en leidinggevenden zelf de mogelijkheid geeft om personeelszaken te regelen, zodat jij meer tijd overhoudt voor andere HR zaken. In deze blog leggen we uit wat ESS en MSS precies is en wat de voordelen zijn van deze functies.

Login BCS Online

Wat is ESS en MSS?

Als HR medewerker of manager heb je de afkortingen ESS en MSS wellicht al eerder voorbij zien komen. Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS) geeft werknemers en leidinggevenden de mogelijkheid om zelf personeelszaken te regelen. Zo kunnen werknemers zelf hun loonstroken downloaden en persoonsgegevens wijzigen en kunnen leidinggevenden verlofaanvragen en declaraties goedkeuren.

Door de ESS en MSS functies te gebruiken, geef je werknemers meer verantwoordelijkheid en vrijheid, terwijl jij meer tijd overhoudt voor andere HR zaken.

BCS salarisadministratie zelf doen

De voordelen van ESS en MSS software

1. Minder vragen vanuit werknemers

Het belangrijkste voordeel van onze ESS en MSS software is dat het werknemers de kans geeft om zelf hun personeelszaken te regelen. Ze hoeven niet langer te mailen om een declaratie in te dienen of om een loonstrook op te vragen, alles verloopt via hun eigen online portaal. Dat scheelt jou als HR medewerker niet alleen tijd, maar biedt ook de werknemer een snellere terugkoppeling op hun vraag.

2. Managers krijgen automatische signalen

Door de Self Service software ligt de verantwoordelijkheid voor een gedeelte bij de leidinggevenden. Onze software biedt automatische signalen, waardoor managers een automatische signalering ontvangt op het moment dat er taken uitgevoerd moeten worden. Zijn er bijvoorbeeld nog openstaande declaraties of moet er een akkoord worden gegeven? De signalering geeft een seintje zodat het niet wordt vergeten.

3. Werknemers hebben 24/7 toegang tot gegevens

Werknemers kunnen 24/7 inloggen in het online portaal of de mobiele app om hun personeelszaken te regelen. Ze hoeven geen rekening te houden met de werkuren van een HR medewerker om hun eigen HR-gerelateerde zaken te regelen. Enkele voorbeelden van de mogelijkheden voor werknemers dankzij ESS:

  • Direct loonstroken of jaaropgaven downloaden
  • Een adreswijziging doorgeven
  • Verlofaanvragen indienen
  • Urenregistratie bijhouden
  • Declaraties indienen

4. Verschillende autorisatieniveaus mogelijk

Je hebt de mogelijkheid om verschillende autorisatieniveaus in te stellen. Afhankelijk van de functie, het niveau of andere eisen kun je managers rechten geven. Wil je graag dat leidinggevenden declaraties of verlofaanvragen kunnen goedkeuren, maar assistent-leidinggevenden niet? Of wil je het digitale personeelsdossier alleen voor specifieke leidinggevenden zichtbaar maken? Geen enkel probleem, je stelt het autorisatieniveau helemaal zelf samen.

Ontdek de HRM software van BCS

Wil jij ook gebruikmaken van de voordelen van ESS & MSS of andere functies van onze HRM software? Vraag een demo aan en we laten je graag alle mogelijkheden zien. Heb je andere vragen? Dan kun je ook contact opnemen via 073 594 29 51 of info@bcs.nl.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog oktober 24, 2023

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van epowerhr, een vooraanstaand Belgisch HR-softwarebedrijf. Deze strategische stap, die vandaag werd aangekondigd, markeert de eerste overname over de Nederlandse grens voor BCS en bevestigt de ambitie om een toonaangevende leverancier van HR- en payrollsoftware te worden in Europa. De samenwerking tussen BCS en epowerhr is de vijfde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde.

• Blog oktober 24, 2023

BCS HR Software breidt marktpositie uit met de overname van het Belgische epowerhr

• Blog september 12, 2023

Preview:

Veel werkgevers beschouwen de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (WTA) als logisch en hebben zich niet echt verdiept in alle nieuwe verplichtingen. Daardoor wordt de wet in de praktijk nog niet altijd goed toegepast. In deze blog geven we je een aantal tips voor onderdelen van de WTA die vaak niet optimaal geregeld zijn en waarmee je kunt nagaan hoe jij als organisatie deze zaken kunt verbeteren.

• Blog september 12, 2023

Toepassing Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de praktijk

• Blog augustus 28, 2023

Preview:

Ooit bestonden de eerste dagen van werknemers alleen uit het invullen van papierwerk of het bijwonen van een paar korte vergaderingen. Toen was de verwachting dat nieuwe werknemers al doende leerden. Spoiler alert! Dat inwerkproces eindigt meestal met verspilde tijd en geld, gekenmerkt door nieuwe werknemers die veranderen in niet-betrokken teamleden en de organisatie voortijdig verlaten.

• Blog augustus 28, 2023

Wat is de impact van een goed versus een slecht onboardingsproces?