close

De voordelen van ESS & MSS software

Login BCS Online
Onze HRM software Delta en Polaris biedt standaard ESS en/of MSS software, waarmee je werknemers en leidinggevenden zelf de mogelijkheid geeft om personeelszaken te regelen, zodat jij meer tijd overhoudt voor andere HR zaken. In deze blog leggen we uit wat ESS en MSS precies is en wat de voordelen zijn van deze functies.
Login BCS Online

Wat is ESS en MSS?

Als HR medewerker of manager heb je de afkortingen ESS en MSS wellicht al eerder voorbij zien komen. Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS) geeft werknemers en leidinggevenden de mogelijkheid om zelf personeelszaken te regelen. Zo kunnen werknemers zelf hun loonstroken downloaden en persoonsgegevens wijzigen en kunnen leidinggevenden verlofaanvragen en declaraties goedkeuren.

Door de ESS en MSS functies te gebruiken, geef je werknemers meer verantwoordelijkheid en vrijheid, terwijl jij meer tijd overhoudt voor andere HR zaken.

BCS salarisadministratie zelf doen

De voordelen van ESS en MSS software

1. Minder vragen vanuit werknemers

Het belangrijkste voordeel van onze ESS en MSS software is dat het werknemers de kans geeft om zelf hun personeelszaken te regelen. Ze hoeven niet langer te mailen om een declaratie in te dienen of om een loonstrook op te vragen, alles verloopt via hun eigen online portaal. Dat scheelt jou als HR medewerker niet alleen tijd, maar biedt ook de werknemer een snellere terugkoppeling op hun vraag.

2. Managers krijgen automatische signalen

Door de Self Service software ligt de verantwoordelijkheid voor een gedeelte bij de leidinggevenden. Onze software biedt automatische signalen, waardoor managers een automatische signalering ontvangt op het moment dat er taken uitgevoerd moeten worden. Zijn er bijvoorbeeld nog openstaande declaraties of moet er een akkoord worden gegeven? De signalering geeft een seintje zodat het niet wordt vergeten.

3. Werknemers hebben 24/7 toegang tot gegevens

Werknemers kunnen 24/7 inloggen in het online portaal of de mobiele app om hun personeelszaken te regelen. Ze hoeven geen rekening te houden met de werkuren van een HR medewerker om hun eigen HR-gerelateerde zaken te regelen. Enkele voorbeelden van de mogelijkheden voor werknemers dankzij ESS:

  • Direct loonstroken of jaaropgaven downloaden
  • Een adreswijziging doorgeven
  • Verlofaanvragen indienen
  • Urenregistratie bijhouden
  • Declaraties indienen

4. Verschillende autorisatieniveaus mogelijk

Je hebt de mogelijkheid om verschillende autorisatieniveaus in te stellen. Afhankelijk van de functie, het niveau of andere eisen kun je managers rechten geven. Wil je graag dat leidinggevenden declaraties of verlofaanvragen kunnen goedkeuren, maar assistent-leidinggevenden niet? Of wil je het digitale personeelsdossier alleen voor specifieke leidinggevenden zichtbaar maken? Geen enkel probleem, je stelt het autorisatieniveau helemaal zelf samen.

Ontdek de HRM software van BCS

Wil jij ook gebruikmaken van de voordelen van ESS & MSS of andere functies van onze HRM software? Vraag een demo aan en we laten je graag alle mogelijkheden zien. Heb je andere vragen? Dan kun je ook contact opnemen via 073 594 29 51 of info@bcs.nl.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog mei 27, 2024

Preview:

De rol van een HR Manager is tegenwoordig veel breder dan het uitvoeren van de personeelsadministratie, werving en selectie en behoud van de medewerkerstevredenheid. Het gaat bijvoorbeeld ook over inclusieve werkgelegenheid.

• Blog mei 27, 2024

Inclusieve werkgelegenheid: informatie voor HR Managers

• Blog mei 16, 2024

Preview:

Een effectief Human Resources (HR) beleid is geen luxe, maar eerder een noodzaak voor moderne organisaties die streven naar groei en succes. Het draagt niet alleen bij aan een gezonde werkomgeving en het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar helpt ook om de bedrijfsdoelen te behalen.

• Blog mei 16, 2024

De 5 onmisbare elementen van een strategisch HR beleid

• Blog mei 7, 2024

Preview:

De voorbereidingen binnen organisaties voor de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) is in volle gang. We merken echter dat er bij onze klanten soms verwarring is over wat er komt kijken bij de verplichte CO2-rapportageplicht. Sommige klanten denken dat ze in alle gevallen gewoon een enquête kunnen uitvoeren, maar daarmee ben je er nog niet altijd.

• Blog mei 7, 2024

Is een enquête voldoende voor de CO2-rapportageplicht?