close

Zo kun je HR-processen optimaliseren & verbeteren

HR-processen optimaliseren & verbeteren
Herkenbaar? De HR-medewerker heeft het maar druk met allerlei aanvragen voor verlof en allerlei andere processen. Terwijl veel van die processen zijn te automatiseren en beschikbaar te maken voor medewerkers van het bedrijf of de organisatie zélf. Oftewel: medewerkers kunnen zelf veel meer aan het HR-proces deelnemen.
HR-processen optimaliseren & verbeteren

Werk jij nog met papier?

Het aanvragen van verlof of het indienen van een declaratie: het ging (en gaat vaak nog!) op papier, of de medewerker kwam het persoonlijk afgeven bij de HR-medewerker. Tijdrovende bezigheden. In de oude manier van werken zitten enorm veel handelingen die HR-medewerkers het idee geven dat zij de regie moeten voeren. Maar het tegendeel is waar. Zoek uit waar de medewerker zelf input kan leveren, zodat de HR-medewerker inderdaad alleen de regierol heeft, en niet langer een operationeel-uitvoerende rol.

HR processen optimaliseren

Dat kan anders en efficiënter. Een medewerker die op internet een boek kan bestellen, kan ook zelf zijn of haar verlof aanvragen via HRM-software. Of zelf inzage heeft in het verlofsaldo. Binnen een HR-afdeling valt veel te automatiseren, omdat het repeterende handelingen zijn. Stel: er komt een nieuwe medewerker. Ieder bedrijf heeft een indienstproces nodig: welke stappen zijn nodig om te maken om de nieuwe medewerker zo snel mogelijk 'thuis' te laten zijn? Het komt vaak genoeg voor dat de pc nog niet klaarstaat als de nieuwe medewerker op maandagochtend 9.00 uur aan de deur staat. Het indienstproces (en dus ook een uitdienstproces) is eenvoudig te digitaliseren. Het is maar een voorbeeld. Zo zijn er ook allerlei lijsten waarop van alles wordt bijgehouden. Een lijst met wie welke bedrijfskleding heeft. Of welke beoordelingsgesprekken met wie en wanneer zijn geweest. Het is allemaal digitaal op te zetten. En eerlijk gezegd is deze trend van automatiseren en digitaliseren van HR-processen anno 2020 zo'n beetje een must.

Betrek de medewerkers in HR-processen

Het is zaak om te bekijken hoe de eigen bedrijfsprocessen zo makkelijk mogelijk kunnen verlopen. Betrek de eigen medewerkers zo veel mogelijk bij de relevante HR-processen en onderzoek welke processen goed te digitaliseren zijn. Zeker in deze tijden van thuiswerken is gebleken dat bedrijven en organisaties die hun digitale en geautomatiseerde zaken op orde hebben, daar nu het nodige voordeel van ondervinden. Medewerkers bouwen zelf een digitaal dossier op, met al hun eigen gegevens.

Meer weten? BCS beschikt over de kennis en kunde om allerlei processen op het gebied van HR goed en efficiënt te digitaliseren en te automatiseren. Informeer eens vrijblijvend naar wat we voor je kunnen betekenen!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

Preview:

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder het correct omgaan met overuren en het uitbetalen hiervan. Maar hoe werkt dit precies, welke regels zitten hier aan vast en welke opties heb je allemaal? Met de juiste kennis kun je een eerlijke en transparante werkomgeving creëren voor je werknemers. In deze blog zetten we daarom alles wat je moet weten over het uitbetalen van overuren voor je op een rij.

Overuren uitbetalen: Alles wat je als werkgever moet weten

• Blog maart 18, 2024

Preview:

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsfondsen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Aof-premie. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en herberekend. Maar hoe werkt dit precies, geldt voor jou het lage of hoge tarief en wat betekent dit voor jou als werkgever? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten.

• Blog maart 18, 2024

Aof-premie 2024: Alles wat je moet weten

• Blog maart 5, 2024

Preview:

In de volksmond heet het nog altijd de loonbelastingverklaring, de echte naam is opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Als werkgever ben je wettelijk verplicht om bepaalde gegevens op te vragen die nodig zijn voor het inhouden van de loonheffingen. Hoe vul je de opgave gegevens voor de loonheffingen precies in en waarom is deze verklaring zo belangrijk? In deze blog zetten we alles voor je op een rij.

• Blog maart 5, 2024

Loonbelastingverklaring: Wat is het en hoe vul je het goed in?