close

Trend! HR-processen digitaliseren & automatiseren

HR-processen digitaliseren automatiseren
De arbeidsmarkt is er duidelijk over: het personeel is aan zet. Dat betekent dat bedrijven en organisaties meer en meer streven naar een gestroomlijnde HR. Veel ondernemers kijken nu naar de volgende stap: automatiseren en digitaliseren van het complete HR-proces.
HR-processen digitaliseren automatiseren

HR Trend: Digitaliseren & Automatiseren

Een salarisadministratie is vrij eenvoudig te digitaliseren en automatiseren. Dat proces heeft zich de afgelopen vijf tot tien jaar afgespeeld. Voorheen was dat complexer en waren er meerdere handelingen nodig om dat goed te organiseren. Deze administratie vroeg om de nodige kennis. Automatisering van dit proces vraagt dan eveneens om de nodige kennis en kunde. Van onze ontwikkelaars vraagt het kennis en aanpassingen: een intensief proces. Maar wat ook waar is: de salarisafhandeling is het laatste onderdeel van het hele HR-proces en veel ondernemers en bestuurders kijken nu naar de volgende stap: automatiseren van het complete HR-proces.

Eén digitale oplossing voor elk HR-proces

Op zich een compliment natuurlijk, dat je klanten aanvoelen dat de automatisering van de salarisadministratie in goede handen is. Maar hoe krijg je het hele HR-proces zo goed en efficiënt mogelijk ingeregeld? En voldoet het vervolgens aan de verwachtingen die het personeel daarvan heeft? Belangrijk is een eenduidige ervaring voor alles wat met HR te maken heeft. Onze Polaris-software is een compleet geïntegreerd pakket. Vanaf de sollicitatie wordt van het personeelslid in Polaris een profiel aangemaakt. Vervolgens wordt alles geautomatiseerd: van het ondertekenen van het arbeidscontract, de jaarlijkse beoordeling, aanvragen van verlof, volgen van cursussen, registreren van certificaten: alles wordt afgehandeld in deze software. Let wel: in één pakket. Bij veel bedrijven is de organisatie van HR nog een lappendeken: vrije dagen worden bijgehouden in een Excel-overzicht, ziektemeldingen gaan per telefoon. Er is meestal vrij weinig overzicht, dus weinig efficiënt en dus duur. Er is personeel bezig om de HR-flow in goede banen te leiden. Maar denk alleen al eens aan de onverbiddelijke regels van de AVG: persoonsgegevens dienen secuur te worden opgeslagen. Al dat soort zaken spelen een rol. En het kan dus goed geregeld worden.

HR-processen digitaliseren voor elke organisatie, groot en klein

De grootte van het bedrijf speelt geen rol bij het digitaliseren van HR processen. Of iemand nu werkt voor een bedrijf met vijf mensen of met vijfduizend, iedereen vindt het fijn om via de mobiele telefoon vrije dagen door te kunnen geven. Of zich ziek te melden of de loonstrook op te halen. Behalve software levert BCS ook de service daaromheen. BCS is als het ware een groot administratiekantoor dat gebruik maakt van zelf ontwikkelde software. Een medewerker van BCS kan desgewenst op elk gewenst moment bij een klant de salarisadministratie regelen, eens per maand. Of we opereren als casemanager in het geval van ARBO-zaken. Een volledig digitaal pakket voor alle HR-processen: dat biedt niet elke softwareleverancier op dit gebied. Voor BCS het resultaat van ervaring en slimme overnames en samenwerkingen.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

Preview:

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder het correct omgaan met overuren en het uitbetalen hiervan. Maar hoe werkt dit precies, welke regels zitten hier aan vast en welke opties heb je allemaal? Met de juiste kennis kun je een eerlijke en transparante werkomgeving creëren voor je werknemers. In deze blog zetten we daarom alles wat je moet weten over het uitbetalen van overuren voor je op een rij.

Overuren uitbetalen: Alles wat je als werkgever moet weten

• Blog maart 18, 2024

Preview:

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsfondsen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Aof-premie. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en herberekend. Maar hoe werkt dit precies, geldt voor jou het lage of hoge tarief en wat betekent dit voor jou als werkgever? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten.

• Blog maart 18, 2024

Aof-premie 2024: Alles wat je moet weten

• Blog maart 5, 2024

Preview:

In de volksmond heet het nog altijd de loonbelastingverklaring, de echte naam is opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Als werkgever ben je wettelijk verplicht om bepaalde gegevens op te vragen die nodig zijn voor het inhouden van de loonheffingen. Hoe vul je de opgave gegevens voor de loonheffingen precies in en waarom is deze verklaring zo belangrijk? In deze blog zetten we alles voor je op een rij.

• Blog maart 5, 2024

Loonbelastingverklaring: Wat is het en hoe vul je het goed in?