close

Automatisering belangrijke HR-processen

Automatisering belangrijke HR-processen
Het komt in iedere organisatie voor: HR processen die volgens een vast stramien verlopen. Denk aan sollicitatieprocedures, verlofaanvragen of het uit dienst treden van medewerkers. Bij het uitvoeren van deze taken komt vaak meer kijken dan verwacht en zijn fouten snel gemaakt.

Wat zijn HR processen?

Het aanvragen van verlof, het indienen van een declaratie of een sollicitatieprocedure zijn voorbeelden van terugkerende werkzaamheden die door de HR afdeling veelal geregeld moeten worden. Deze werkzaamheden noemen we HR processen.

Een HR-afdeling focust zich veelal op HR processen die betrekking hebben op instroom, doorstroom en uitstroom. Bij het uitvoeren van deze taken en processen zijn vaak meerdere mensen betrokken en worden er verschillende acties uitgevoerd. Zo moeten er digitale documenten worden opgesteld en ondertekend en worden er belangrijke beslissingen genomen die weer kunnen leiden tot een nieuw HR proces.

Waarom HR automatisering?

Een HR-proces kan soms complexer uitpakken dan verwacht. Neem een standaard sollicitatieprocedure als voorbeeld: Sollicitanten kunnen via online vacatures op de website van jouw organisatie hun persoonlijke gegevens invullen. Vervolgens krijgt een leidinggevende bericht dat er iemand heeft gesolliciteerd en moet er gekeken worden of de sollicitant een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek. De leidinggevende gaat vervolgens naar de afdeling HR en laat weten of zij deze sollicitant kunnen uitnodigen of afwijzen. De sollicitant ontvangt vervolgens bericht. In het gehele proces van solliciteren zijn er dus meerdere acties, mensen en afdelingen met elkaar verbonden. Hierdoor is de kans op het maken van fouten groot.

De sollicitatieprocedure is een voorbeeld van de vele HR-processen die kunnen worden geautomatiseerd. Het automatiseren van deze processen noemen we een HR workflow. Een geautomatiseerde HR workflow bevordert de efficiency van de meest belangrijke HR-processen binnen jouw organisatie en vermindert de kans op het maken van fouten. Daarnaast creëer je met een geautomatiseerde workflow uniformiteit binnen de afdeling, wat in het kader van certificering en kwaliteit van essentieel belang is.

Automatische HR processen op maat gemaakt

We begrijpen dat elke organisatie, elke HR-afdeling, uniek is. Daarom ondersteunen wij in het automatiseren van belangrijke HR-processen zoals instroom, doorstroom en uitstroom, zodat je overzicht en inzicht kan creëren in de gehele organisatie. Wij geloven dat elk HR-proces anders is. Met onze software kun je daarom op maat gemaakte HR workflows aanmaken, workflows die perfect aansluiten op jullie unieke werkwijze. Zo kan je organisatie blijven draaien en blijft de continuïteit van je operatie gewaarborgd. Neem gerust contact op met een van onze experts, zij helpen je op een persoonlijke manier verder en beantwoorden al je vragen omtrent het automatiseren en digitaliseren van de gehele HRM en Salarisadministratie. Of ga direct naar onze productenpagina en kijk welk softwarepakket het beste bij jouw organisatie past.

Wil je liever binnen één dag alle kennis vergaren over actuele topics op het gebied van HR en salarisadministratie? Bekijk dan onze trainingen en workshops.