close

5 redenen om over te stappen op HR- en salarisadministratie software

HRM software en salarisadministratie
De HR- en salarisadministratie is een maandelijks terugkerende taak die van cruciaal belang is om alle zaken omtrent jouw werknemers op orde te hebben. Je wilt graag dat de taken zo snel en efficiënt mogelijk verlopen, maar nog belangrijker is dat het foutloos verloopt. De juiste software ondersteunt jouw taken en sluit aan bij alle behoeften op het gebied van HR- en salarisverwerking. Als je twijfelt of jouw huidige softwarepakket wel voldoende ondersteuning biedt, kan het tijd zijn om over te stappen. We bespreken 5 redenen waarom een overstap waardevol is.
HRM software en salarisadministratie

1. Je betaalt veel, maar bent nog steeds veel tijd kwijt

We haalden het al even kort aan: efficiëntie is zeer belangrijk binnen jouw werk als HR-medewerker of salarisadministrateur. Door processen efficiënt in te richten kun je veel tijd besparen. Denk bijvoorbeeld aan automatische signalen of toegang voor collega’s zodat ze zelf hun tijd kunnen registreren. De tijd die jij hiermee bespaart, kun je spenderen aan andere belangrijke zaken, zoals ondersteuning van jouw collega’s.

2. Geen koppeling tussen salarisadministratie en HR

Werk je met verschillende systemen of houd je handmatig verschillende bestanden bij? Dat kan een stuk makkelijker! Wanneer je overstapt naar een alles-in-één pakket kun je alle zaken omtrent de salarisverwerking en HR in een systeem onderbrengen, waardoor je geregistreerde uren automatisch kunt koppelen aan de salarisuitbetaling. Wijzigingen worden direct verwerkt en je hoeft de gegevens niet twee keer in te voeren.

TWK op mijn Loonstrook

3. Geen koppeling met andere systemen

HR en salarisadministratie is slecht één van de vele onderdelen en systemen binnen een organisatie. Door slimme integraties en koppelingen te leggen met andere bedrijfssystemen worden jouw taken nog efficiënter ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met financieel pakket, zodat alle betalingen en facturen aan elkaar gekoppeld worden. Lees meer over onze koppelingen met urenregistratie of personeelsplanning software.

4. Je werkt nog niet in de cloud

Veel bedrijven werken met een applicatie die geïnstalleerd staat op een eigen server, waardoor deze niet vanaf elke plek beschikbaar is. Zeker wanneer je tijd- en plaats onafhankelijk wil werken, is het noodzaak dat je op ieder moment van de dag de juiste gegevens kunt raadplegen. Een Saas applicatie in de cloud biedt een uitkomst en brengt veel voordeel en flexibiliteit met zich mee. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid, want dankzij functies als twee-factor authenticatie zijn al jouw gegevens goed beveiligd.

WKR regeling corona crisis

5. Medewerkers en managers hebben onvoldoende inzicht

Telkens weer diezelfde vragen over oude loonstroken, vrije dagen of het registreren van uren. Een persoonlijk werknemersportaal biedt medewerkers en managers de mogelijkheid om zelf hun informatie te raadplegen en te wijzigen. Dankzij ESS (Employee Self Service) en MSS (Manager Self Service) geef je collega’s rechten en mogelijkheden om uren, verlof en declaraties in te dienen en zelf af te handelen. Dat scheelt jou in tijd en geeft hen meer inzicht in de huidige status.

Dit is slechts een greep uit alle voordelen die de HRM- en salarissoftware van BCS biedt. Dankzij 40+ jaar ervaring weten wij namelijk precies wat jij nodig hebt om jouw werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Ben je benieuwd geworden en wil je graag zien hoe onze geïntegreerde oplossingen werken? Vraag dan vrijblijvend een demo aan!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog mei 27, 2024

Preview:

De rol van een HR Manager is tegenwoordig veel breder dan het uitvoeren van de personeelsadministratie, werving en selectie en behoud van de medewerkerstevredenheid. Het gaat bijvoorbeeld ook over inclusieve werkgelegenheid.

• Blog mei 27, 2024

Inclusieve werkgelegenheid: informatie voor HR Managers

• Blog mei 16, 2024

Preview:

Een effectief Human Resources (HR) beleid is geen luxe, maar eerder een noodzaak voor moderne organisaties die streven naar groei en succes. Het draagt niet alleen bij aan een gezonde werkomgeving en het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar helpt ook om de bedrijfsdoelen te behalen.

• Blog mei 16, 2024

De 5 onmisbare elementen van een strategisch HR beleid

• Blog mei 7, 2024

Preview:

De voorbereidingen binnen organisaties voor de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) is in volle gang. We merken echter dat er bij onze klanten soms verwarring is over wat er komt kijken bij de verplichte CO2-rapportageplicht. Sommige klanten denken dat ze in alle gevallen gewoon een enquête kunnen uitvoeren, maar daarmee ben je er nog niet altijd.

• Blog mei 7, 2024

Is een enquête voldoende voor de CO2-rapportageplicht?