close

5 voordelen van de gekoppelde urenregistratie

voordelen gekoppelde urenregistratie De urenregistratie koppelen aan bijvoorbeeld de salarisadministratie. Het klinkt heel logisch, maar op veel plekken in Nederland gebeurt dit nog niet. We geven vijf voordelen van een gekoppelde urenregistratie.

voordelen gekoppelde urenregistratie

De voordelen van gekoppelde urenregistratie

Voordeel 1: Tijdbesparing

Stel je voor dat je een bedrijf met tweehonderd medewerkers hebt en je moet van al die mensen handmatig de uren en overuren invoeren in het systeem... Dat zijn behoorlijk wat handelingen. Door de urenregistratie te koppelen aan je salarisadministratie systeem kun je met een druk op de knop de uren automatisch laten inboeken. Je hoeft dan enkel nog maar te controleren in plaats van zelf invoeren. Zo houd je meer tijd over voor andere HR-zaken.

Voordeel 2: Minder fouten

Handmatig invoeren kost veel tijd, maar vergroot ook de kansen op fouten. In een gekoppelde urenregistratie worden de gewerkte uren één op één overgenomen, waardoor fouten worden gereduceerd.

Voordeel 3: Werknemer kan zelf de uren doorgeven

Breid jouw salarissysteem verder uit met een urenregistratie met ESS (Employee Self Service). Daarbij krijgt de werknemer zelf toegang, bijvoorbeeld middels een digitale weekstaat die hij/zij zelf kan invullen. Een andere optie is een geautoriseerd inkloksysteem met koppeling. Dit biedt de werknemer meer gemak en zorgt dat jij meer tijd overhoudt.

Voordeel 4: Toegang voor leidinggevenden en managers

Door leidinggevenden en managers toegang te geven tot hetzelfde systeem, zijn de uren altijd beschikbaar en inzichtelijk. Hij of zij kan aan de hand daarvan weer een planning maken en/of de afdeling managen. De software van BCS is uitgerust met MSS (Manager Self Service) software, waardoor je meer verantwoordelijkheden bij managers kunt leggen.

Voordeel 5: Inzicht in projecturen

Dit is vooral interessant voor bedrijven die met een projectadministratie werken. Wanneer de projectadministratie is gekoppeld aan de salarisadministratie, kun je daar de kosten per project of projectactiviteit uithalen en inzichtelijk maken.

Urenregistratie software van BCS

Onze salarisadministratie software kan uitgebreid en gekoppeld worden met urenregistratie om jou te helpen met tijd besparen. We bieden ondersteuning bij de gehele inrichting, van A tot Z en we richten dit stap voor stap in. Wil je meer weten? Informeer gerust naar de mogelijkheden, we vertellen er graag alles over!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog februari 20, 2024

Preview:

De beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn jaarlijks weer een belangrijk moment. Hier hangen salaris- en promotiekansen vanaf, maar ook contractverlengingen. Het vermogen om eerlijke en onpartijdige evaluatie uit te voeren, is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. De HR afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Maar hoe kan HR bijdragen aan een eerlijke beoordeling van medewerkers, zonder dat dit sterk afhangt van de mening van een manager of andere leidinggevende? In deze blog delen we een aantal tips hoe je hier binnen jouw organisatie mee om kunt gaan.

• Blog februari 20, 2024

De rol van HR bij het objectief beoordelen van medewerkers

• Blog januari 9, 2024

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van Online Academie, een bedrijf dat bekend staat om haar learning experience platform (SaaS). De samenwerking tussen BCS en Online Academie is de zesde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde en de derde van dit jaar.

• Blog januari 9, 2024

We zijn erg blij om de succesvolle overname van Online Academie B.V. aan te mogen kondigen!

• Blog december 14, 2023

Preview:

In slechts dertien maanden heeft de dynamiek van loonstructuren een drastische wending genomen. Werknemers die voorheen met een maandsalaris van €2300 ruim boven het minimumloon zaten, staan nu op een kruispunt. Hoe is deze plotselinge verschuiving mogelijk?

• Blog december 14, 2023

Binnen 13 maanden van een comfortabel salaris naar een uitdaging met het minimumloon