close

5 voordelen van de gekoppelde urenregistratie

voordelen gekoppelde urenregistratie
De urenregistratie koppelen aan bijvoorbeeld de salarisadministratie. Het klinkt heel logisch, maar op veel plekken in Nederland gebeurt dit nog niet. We geven vijf voordelen van een gekoppelde urenregistratie.
voordelen gekoppelde urenregistratie

De voordelen van gekoppelde urenregistratie

Voordeel 1: Tijdbesparing

Stel je voor dat je een bedrijf met tweehonderd medewerkers hebt en je moet van al die mensen handmatig de uren en overuren invoeren in het systeem... Dat zijn behoorlijk wat handelingen. Door de urenregistratie te koppelen aan je salarisadministratie systeem kun je met een druk op de knop de uren automatisch laten inboeken. Je hoeft dan enkel nog maar te controleren in plaats van zelf invoeren. Zo houd je meer tijd over voor andere HR-zaken.

Voordeel 2: Minder fouten

Handmatig invoeren kost veel tijd, maar vergroot ook de kansen op fouten. In een gekoppelde urenregistratie worden de gewerkte uren één op één overgenomen, waardoor fouten worden gereduceerd.

Voordeel 3: Werknemer kan zelf de uren doorgeven

Breid jouw salarissysteem verder uit met een urenregistratie met ESS (Employee Self Service). Daarbij krijgt de werknemer zelf toegang, bijvoorbeeld middels een digitale weekstaat die hij/zij zelf kan invullen. Een andere optie is een geautoriseerd inkloksysteem met koppeling. Dit biedt de werknemer meer gemak en zorgt dat jij meer tijd overhoudt.

Voordeel 4: Toegang voor leidinggevenden en managers

Door leidinggevenden en managers toegang te geven tot hetzelfde systeem, zijn de uren altijd beschikbaar en inzichtelijk. Hij of zij kan aan de hand daarvan weer een planning maken en/of de afdeling managen. De software van BCS is uitgerust met MSS (Manager Self Service) software, waardoor je meer verantwoordelijkheden bij managers kunt leggen.

Voordeel 5: Inzicht in projecturen

Dit is vooral interessant voor bedrijven die met een projectadministratie werken. Wanneer de projectadministratie is gekoppeld aan de salarisadministratie, kun je daar de kosten per project of projectactiviteit uithalen en inzichtelijk maken.

Urenregistratie software van BCS

Onze salarisadministratie software kan uitgebreid en gekoppeld worden met urenregistratie om jou te helpen met tijd besparen. We bieden ondersteuning bij de gehele inrichting, van A tot Z en we richten dit stap voor stap in. Wil je meer weten? Informeer gerust naar de mogelijkheden, we vertellen er graag alles over!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog mei 27, 2024

Preview:

De rol van een HR Manager is tegenwoordig veel breder dan het uitvoeren van de personeelsadministratie, werving en selectie en behoud van de medewerkerstevredenheid. Het gaat bijvoorbeeld ook over inclusieve werkgelegenheid.

• Blog mei 27, 2024

Inclusieve werkgelegenheid: informatie voor HR Managers

• Blog mei 16, 2024

Preview:

Een effectief Human Resources (HR) beleid is geen luxe, maar eerder een noodzaak voor moderne organisaties die streven naar groei en succes. Het draagt niet alleen bij aan een gezonde werkomgeving en het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar helpt ook om de bedrijfsdoelen te behalen.

• Blog mei 16, 2024

De 5 onmisbare elementen van een strategisch HR beleid

• Blog mei 7, 2024

Preview:

De voorbereidingen binnen organisaties voor de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) is in volle gang. We merken echter dat er bij onze klanten soms verwarring is over wat er komt kijken bij de verplichte CO2-rapportageplicht. Sommige klanten denken dat ze in alle gevallen gewoon een enquête kunnen uitvoeren, maar daarmee ben je er nog niet altijd.

• Blog mei 7, 2024

Is een enquête voldoende voor de CO2-rapportageplicht?