close

5 voordelen van de gekoppelde urenregistratie

voordelen gekoppelde urenregistratie
De urenregistratie koppelen aan bijvoorbeeld de salarisadministratie. Het klinkt heel logisch, maar op veel plekken in Nederland gebeurt dit nog niet. We geven vijf voordelen van een gekoppelde urenregistratie.
voordelen gekoppelde urenregistratie

De voordelen van gekoppelde urenregistratie

Voordeel 1: Tijdbesparing

Stel je voor dat je een bedrijf met tweehonderd medewerkers hebt en je moet van al die mensen handmatig de uren en overuren invoeren in het systeem... Dat zijn behoorlijk wat handelingen. Door de urenregistratie te koppelen aan je salarisadministratie systeem kun je met een druk op de knop de uren automatisch laten inboeken. Je hoeft dan enkel nog maar te controleren in plaats van zelf invoeren. Zo houd je meer tijd over voor andere HR-zaken.

Voordeel 2: Minder fouten

Handmatig invoeren kost veel tijd, maar vergroot ook de kansen op fouten. In een gekoppelde urenregistratie worden de gewerkte uren één op één overgenomen, waardoor fouten worden gereduceerd.

Voordeel 3: Werknemer kan zelf de uren doorgeven

Breid jouw salarissysteem verder uit met een urenregistratie met ESS (Employee Self Service). Daarbij krijgt de werknemer zelf toegang, bijvoorbeeld middels een digitale weekstaat die hij/zij zelf kan invullen. Een andere optie is een geautoriseerd inkloksysteem met koppeling. Dit biedt de werknemer meer gemak en zorgt dat jij meer tijd overhoudt.

Voordeel 4: Toegang voor leidinggevenden en managers

Door leidinggevenden en managers toegang te geven tot hetzelfde systeem, zijn de uren altijd beschikbaar en inzichtelijk. Hij of zij kan aan de hand daarvan weer een planning maken en/of de afdeling managen. De software van BCS is uitgerust met MSS (Manager Self Service) software, waardoor je meer verantwoordelijkheden bij managers kunt leggen.

Voordeel 5: Inzicht in projecturen

Dit is vooral interessant voor bedrijven die met een projectadministratie werken. Wanneer de projectadministratie is gekoppeld aan de salarisadministratie, kun je daar de kosten per project of projectactiviteit uithalen en inzichtelijk maken.

Urenregistratie software van BCS

Onze salarisadministratie software kan uitgebreid en gekoppeld worden met urenregistratie om jou te helpen met tijd besparen. We bieden ondersteuning bij de gehele inrichting, van A tot Z en we richten dit stap voor stap in. Wil je meer weten? Informeer gerust naar de mogelijkheden, we vertellen er graag alles over!

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog april 23, 2024

Preview:

Na meerdere keren te zijn uitgesteld, is het nu eindelijk zover en moeten grotere bedrijven vanaf 1 juli 2024 hun CO2-uitstoot op het gebied van gereden kilometers rapporteren. Over de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) bestaat nog heel wat onduidelijkheid, zo ervaren wij in de praktijk.

• Blog april 23, 2024

Onduidelijkheid over CO2-rapportage uitgelegd

Preview:

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder het correct omgaan met overuren en het uitbetalen hiervan. Maar hoe werkt dit precies, welke regels zitten hier aan vast en welke opties heb je allemaal? Met de juiste kennis kun je een eerlijke en transparante werkomgeving creëren voor je werknemers. In deze blog zetten we daarom alles wat je moet weten over het uitbetalen van overuren voor je op een rij.

Overuren uitbetalen: Alles wat je als werkgever moet weten

• Blog maart 18, 2024

Preview:

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsfondsen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Aof-premie. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en herberekend. Maar hoe werkt dit precies, geldt voor jou het lage of hoge tarief en wat betekent dit voor jou als werkgever? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten.

• Blog maart 18, 2024

Aof-premie 2024: Alles wat je moet weten