close

Alle belangrijke HR wetgeving wijzigingen in 2020

HR wetgeving wijzigingen in 2020
Per 1 januari 2020 gelden nieuwe wetten en regels, zoals de WAB. Goed om daar kennis van te nemen in deze drukke maand! Lees onze blog voor de reminder.
HR wetgeving wijzigingen in 2020

December is standaard voor veel bedrijven en organisaties een overvolle maand. Daar is BCS geen uitzondering op. Vanaf de kerstdagen zijn veel mensen vrij, zodat de maand sowieso al korter is. En er moet vaak meer werk gedaan worden dan in een 'normale maand'. Zoals gezegd gaat het bij BCS niet anders. Lopende zaken bij onze klanten moeten worden afgerond en tegelijkertijd komen er verschillende wetswijzigingen die consequenties hebben voor berekeningen in onze software. Dus: we moeten onze software aanpassen om ook per 1 januari de optimale service en dienstverlening te kunnen bieden.

Welke HR wetgeving veranderd er per 1 januari 2020?

Behalve wijzelf krijgt u ook te maken met allerlei nieuwe wetten en regels die per 1 januari 2020 gelanceerd worden. Denk bijvoorbeeld eens aan:

Er zijn misschien wetten en regels bij waar u nog niet eerder van hoorde. Kennis van sommige van deze regels kunnen voor u echter behoorlijk wat geld schelen. Het loont de moeite om nog eens terug te bladeren in onze blog of op de informatie op onze site. En als er nog vragen zijn, dan staan wij klaar om ze te beantwoorden.

Paraat!

Natuurlijk, die vragen beantwoorden we met plezier en ja, december is een drukke maand, maar het is pas echt lekker uitrusten als alle losse eindjes zijn vastgeknoopt en er geen vragen meer over zijn. Zoals wij ook het losse eindje van 2019 knopen aan dat van het nieuwe jaar. Ook in 2020 staat u als klant centraal en zullen wij ons best doen u zoveel mogelijk te ontzorgen. Voor nu wensen we u een goede december, mét bijbehorende drukte en feestdagen.

Onze HR software

Optimaliseer de huidige HR-processen binnen jouw organisatie met de HR software van BCS. Wij bieden een geïntegreerde oplossing met alle functionaliteiten die jij nodig hebt, waaronder loonadministratie software, urenregistratie software, personeelsplanning software en meer HRM software modules.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog april 23, 2024

Preview:

Na meerdere keren te zijn uitgesteld, is het nu eindelijk zover en moeten grotere bedrijven vanaf 1 juli 2024 hun CO2-uitstoot op het gebied van gereden kilometers rapporteren. Over de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) bestaat nog heel wat onduidelijkheid, zo ervaren wij in de praktijk.

• Blog april 23, 2024

Onduidelijkheid over CO2-rapportage uitgelegd

Preview:

Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder het correct omgaan met overuren en het uitbetalen hiervan. Maar hoe werkt dit precies, welke regels zitten hier aan vast en welke opties heb je allemaal? Met de juiste kennis kun je een eerlijke en transparante werkomgeving creëren voor je werknemers. In deze blog zetten we daarom alles wat je moet weten over het uitbetalen van overuren voor je op een rij.

Overuren uitbetalen: Alles wat je als werkgever moet weten

• Blog maart 18, 2024

Preview:

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsfondsen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Aof-premie. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en herberekend. Maar hoe werkt dit precies, geldt voor jou het lage of hoge tarief en wat betekent dit voor jou als werkgever? In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten.

• Blog maart 18, 2024

Aof-premie 2024: Alles wat je moet weten