close

Alle belangrijke HR wetgeving wijzigingen in 2020

HR wetgeving wijzigingen in 2020 Per 1 januari 2020 gelden nieuwe wetten en regels, zoals de WAB. Goed om daar kennis van te nemen in deze drukke maand! Lees onze blog voor de reminder.

HR wetgeving wijzigingen in 2020

December is standaard voor veel bedrijven en organisaties een overvolle maand. Daar is BCS geen uitzondering op. Vanaf de kerstdagen zijn veel mensen vrij, zodat de maand sowieso al korter is. En er moet vaak meer werk gedaan worden dan in een 'normale maand'. Zoals gezegd gaat het bij BCS niet anders. Lopende zaken bij onze klanten moeten worden afgerond en tegelijkertijd komen er verschillende wetswijzigingen die consequenties hebben voor berekeningen in onze software. Dus: we moeten onze software aanpassen om ook per 1 januari de optimale service en dienstverlening te kunnen bieden.

Welke HR wetgeving veranderd er per 1 januari 2020?

Behalve wijzelf krijgt u ook te maken met allerlei nieuwe wetten en regels die per 1 januari 2020 gelanceerd worden. Denk bijvoorbeeld eens aan:

Er zijn misschien wetten en regels bij waar u nog niet eerder van hoorde. Kennis van sommige van deze regels kunnen voor u echter behoorlijk wat geld schelen. Het loont de moeite om nog eens terug te bladeren in onze blog of op de informatie op onze site. En als er nog vragen zijn, dan staan wij klaar om ze te beantwoorden.

Paraat!

Natuurlijk, die vragen beantwoorden we met plezier en ja, december is een drukke maand, maar het is pas echt lekker uitrusten als alle losse eindjes zijn vastgeknoopt en er geen vragen meer over zijn. Zoals wij ook het losse eindje van 2019 knopen aan dat van het nieuwe jaar. Ook in 2020 staat u als klant centraal en zullen wij ons best doen u zoveel mogelijk te ontzorgen. Voor nu wensen we u een goede december, mét bijbehorende drukte en feestdagen.

Onze HR software

Optimaliseer de huidige HR-processen binnen jouw organisatie met de HR software van BCS. Wij bieden een geïntegreerde oplossing met alle functionaliteiten die jij nodig hebt, waaronder loonadministratie software, urenregistratie software, personeelsplanning software en meer HRM software modules.

Houd me op de hoogte

Stuur mij een bericht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst.

Laatste blogs

• Blog februari 20, 2024

Preview:

De beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn jaarlijks weer een belangrijk moment. Hier hangen salaris- en promotiekansen vanaf, maar ook contractverlengingen. Het vermogen om eerlijke en onpartijdige evaluatie uit te voeren, is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. De HR afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Maar hoe kan HR bijdragen aan een eerlijke beoordeling van medewerkers, zonder dat dit sterk afhangt van de mening van een manager of andere leidinggevende? In deze blog delen we een aantal tips hoe je hier binnen jouw organisatie mee om kunt gaan.

• Blog februari 20, 2024

De rol van HR bij het objectief beoordelen van medewerkers

• Blog januari 9, 2024

Preview:

BCS HR Software breidt haar marktpositie uit door de overname van Online Academie, een bedrijf dat bekend staat om haar learning experience platform (SaaS). De samenwerking tussen BCS en Online Academie is de zesde acquisitie sinds Main Capital Partners in april 2022 in BCS investeerde en de derde van dit jaar.

• Blog januari 9, 2024

We zijn erg blij om de succesvolle overname van Online Academie B.V. aan te mogen kondigen!

• Blog december 14, 2023

Preview:

In slechts dertien maanden heeft de dynamiek van loonstructuren een drastische wending genomen. Werknemers die voorheen met een maandsalaris van €2300 ruim boven het minimumloon zaten, staan nu op een kruispunt. Hoe is deze plotselinge verschuiving mogelijk?

• Blog december 14, 2023

Binnen 13 maanden van een comfortabel salaris naar een uitdaging met het minimumloon